Care sunt opțiunile de tratament în cancerul de sân

Data actualizării: Data publicării:
dr dediu
Dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie

Depistarea precoce a cancerului de sân reduce mortalitatea prin această boală cu 30 de procente. Ecografia și mamografia pot descoperi modificările suspecte la nivelul sânului. Ce urmează în cazul în care a fost confirmată boala, discutăm cu dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie.

Cancerul de sân este tipul de cancer cel mai frecvent diagnosticat la femei în România, mai mult de un caz din patru nou diagnosticate fiind de cancer mamar. Datorită dezvoltării tehnicilor moderne de diagnostic și opțiunilor terapeutice actuale, cancerul de sân poate fi tratat cu succes atunci când este depistat în stadii incipiente. Screeningul prin mamografie și ecografie de sân, după caz, dar și autopalparea rămân cele mai eficiente metode pentru diagnosticul la timp al acestei boli.

Este indicat ca tratamentul cancerului de sân să se realizeze integrat, multidisciplinar, condus de medicul oncolog. Depistarea și confirmarea histopatologică a unui cancer de sân este obligatoriu urmată de tratamentul oncologic: chimioterapie, radioterapie, chirurgie oncologică, imunoterapie, eventual hormonoterapie. Etapele terapeutice și momentul optim de inițiere a tratamentului oncologic se stabilesc individual și personalizat pentru fiecare pacientă în parte de către comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board).

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri