Campania "1989. Anul care a schimbat lumea" a ajuns la Colegiul Național „Cantemir Vodă” din București

Data actualizării: Data publicării:
image0

Campania "1989. Anul care a schimbat lumea" a ajuns vineri, 6 decembrie, la Colegiul Național Cantemir Vodă din București.

Aproape 60 de elevi din clasele a XI - a și a XII-a au participat la întâlnirea cu realizatoarea campaniei Elena Tănase. Liceenii au urmărit două dintre reportajele campaniei, al căror subiect a fost Fenomenul Pitești, mărturiile supraviețuitorilor și cea a fondatoarei memorialului de la Pitești.

Cei mai mulți dintre ei nu știau despre metodele inumane folosite de regimul comunist în închisoarea de la Pitești și "exportate" ulterior către închisorile de la Gherla și Peninsula. Au fost impresionați de poveștile incredibile de viață ale supraviețuitorilor și s-au implicat în discuția care a urmat proiecția, subliniindu-și revolta în ce privește decizia autorităților de a-l judeca pe torționarul Țurcanu "cu ușile închise".

Surpriza zilei a fost difuzarea unui reportaj cu Ambasadorul Marii Britanii, Excelența Sa Andrew Noble, care a povestit într-un interviu pentru Digi24 propria experiență legată de viața în anii '80 în România, perioadă în care Domnia Sa era detașat la București.

În luna decembrie, urmăriți la Digi24 seria de evenimente dedicată campaniei "1989. Anul care a schimbat lumea". În cadrul întâlnirilor cu liceenii bucureșteni, sunt prezentate reportaje - fanion ale campaniei, iar elevii au ocazia să dezbată alături de Elena Tănase subiectele abordate în materialele prezentate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri