Sari la conținut

estiVALUL Digi | Peștera Ialomiței sau grota cu altar

Vremea

Suntem în prag de weekend şi mulţi dintre dumneavoatră vă pregătiţi să luaţi drumul litoralului sau să vă îndreptaţi spre culmile munţilor. Aflaţi că la malul mării maximele de astăzi vor tinde spre 30 de grade Celsius la umbră. Şi apa va fi destul de caldă, cu aproximativ 26 de grade pe parcursul zilei. Vreme de plajă se anunţă şi la munte. La fel ca şi pe litoral, în Poiana Braşov vor fi în jur de 30 de grade Celsius. Şi dacă la mare, va fi soare întreaga zi, aflaţi că la munte vor apărea aversele cu descărcări electrice, după-amiază.

Agenda zilei

vineri, 7 august - Plaja Digi, Mamaia, proiecția filmului Hotel Grand Budapest.
sâmbata, 8 august, Plaja Digi, Mamaia, la Summer Live Session, concert LOREDANA.
8-9 august 2015 - Mediaş, Bike & Like.

Recomandare

În zilele caniculare de vară, o escapadă în răcoarea munţilor, la peste 1.500 de metri altitudine, este râvnită de oricine. Redeschisă recent, peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi poate fi destinaţia perfectă, mai ales că aici temperatura constantă este de 5-6 grade.

Primele descrieri ale peşterii au apărut la sfârşitul anilor 1700, însă despre ea se ştia încă de pe la 1500. De-a lungul secolelor, exploratorii au făcut noi și noi descoperiri, între care cele mai spectaculoase sunt „Grota Urşilor” şi „Lacuri”.

Traseul prin peşteră este foarte antrenant şi spectaculos. Există porţiuni în care pereţii ajung să atingă zeci de metri înălţime, iar în alte locuri, pur şi simplu trebuie să te apleci ca să poţi să treci. 

Frumuseţea monumentului naturii este acum sporită şi de finalizarea unor ample lucrări de reamenajare. Dacă v-am convins, aflaţi că peştera Ialomiței poate fi vizitată zilnic de la 9:00 la 19:00, cu excepţia zilei de marţi. La Peşteră se poate ajunge pe şoseaua care urcă din Sinaia pe lângă Cabana Izvorul Dorului sau din Târgovişte, pe la Barajul Bolboci.

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.