Sari la conținut

estiVALUL Digi. Turist în inima Apusenilor

Cunoscută ca staţiune de ski, Vârtop-Arieşeni are cu ce să atragă şi vara. Plimbările cu telescaun, cursele cu karturi, trotinetele şi bicicletele sunt pe placul tuturor.

Tarifele nu sunt mari. Coborârea cu kartul costă 25 de lei, trotineta 15 lei şi bonus - urcarea cu telescaunul. Plus că pentru familii şi grupuri se fac reduceri.

Din telescaun puteţi admira întreaga zonă. În partea dreaptă judeţul Alba, Vârful Bihoru, Valea Galbenă, iar în partea stângă traseul de Via Ferrata, Pietrele Negre, de unde se vede tot judeţul Bihor.

Peisajele deosebite şi distracţiile de vară atrag la Vârtop - Arieşeni tot mai mulţi turişti, care vin de la sute de kilometri să îşi încarce bateriile.

În zonă sunt numeroase pensiuni care oferă toate condiţiile necesare unui concediu de vis. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.

„Oferim cazare cu mic dejun inclus şi acces la piscină, tarifele sunt 140-160 de lei, în funcţie de suprafaţa camerei. În luna septembrie preţurile scad la 120-130 de lei”, spune Adrian Varga, proprietarul unei pensiuni.

Telescaunul de la Arieşeni funcţionează până în septembrie. Pentru a ajunge acolo, mergeţi pe drumul naţional 76 Oradea Deva, iar după Ştei urmăriţi indicatoarele spre Arieşeni.

VREMEA

Vremea se anunță însorită și foarte caldă. Pe plajele de la malul mării astăzi vor fi în jurul a 29 de grade Celsius, iar marea va fi caldă, deci numai bună de baie. Timp frumos va fi şi la munte. La amiază apar câţiva nori, dar nu va ploua. Şi tot atunci se vor înregistra maximele zilei, de până la 27 de grade, pe Valea Prahovei.

Eforie Nord: 29°C

Arieşeni: 27°C

Predeal: 27°C

Rânca: 22°C

Durău: 19°C

Citiți și: Final de sezon în forță: Randi, Uddi, Jo, Nadir și Mandinga, pe scena din Mamaia


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.