„Poveștile credinței”, o serie de ediții speciale dedicate beatificării monseniorului Vladimir Ghika

Data publicării:
Vladimir Ghika - captura tv

Beatificarea de către Vatican a unui preot român, romano-catolic, monseniorul Vladimir Ghika, este, cu siguranță, un eveniment cu valoare națională.

Un astfel de moment, o premieră pentru România, de o importanță covârșitoare, este prezentat într-o serie de ediții speciale la Digi24.

Poveştile credinţei”, o campanie Digi24 care a scos la iveală oamenii care au în inimă credinţa curată, oamenii luminaţi, cultivaţi, cei pentru care credinţa este un reper moral, o formă de bunăcuviinţă, o inspiraţie pentru ceea ce fac pentru ei şi, mai ales, pentru comunitate, dedică, în acest week-end, spații ample unui eveniment religios fără precedent - beatificarea monseniorului Vladimir Ghika - prinț, preot și martir român.

Într-o serie de materiale ce vor fi difuzate în Jurnalele de știri, Digi24 spune povestea credinței lui Vladimir Ghika, preot român ucis în închisorile comuniste.

Conform regulilor Sfântului Scaun, Papa Benedict a decis beatificarea monseniorului Vladimir Ghika pentru credința de care acesta a dat dovadă și în numele căreia și-a dat viața.

Din programele speciale Digi24 telespectatorii Digi24 vor afla povestea martiriului monseniorului Ghika, ce înseamnă beatificarea și care sunt condițiile care trebuiesc îndeplinite, precum și paşii care trebuie înfăptuiți pentru a fi numit sfânt de către Biserica Catolică.

În direct, în cadrul edițiilor speciale dedicate acestui eveniment fără precedent, Digi24 va transmite pregătirile de la Romexpo dedicate beatificării monseniorului Vladimir Ghika.

Sanda Nicola și Radu Nechit vor fi moderatorii edițiilor speciale.

Vineri, de la ora 18.00, Sanda Nicola și invitații săi povestesc despre credința care l-a ghidat pe Vladimir Ghika întreaga viață și care i-a adus, într-un final, moartea.

Digi24 transmite sâmbătă, de la 10.30 la 13.00, într-o ediție specială prezentată de Sanda Nicola, procesiunea de beatificare a monseniorului Vladimir Ghika. Tot sâmbătă, de la ora 20.00, Digi24 transmite o ediție specială moderată de Radu Nechit, dedicată luptei pentru credință a primului preot român beatificat de Vatican.

Pe parcursul zilei de vineri, 30 august, în jurnalele de știri, Digi24 difuzează o serie de materiale dedicate acestui eveniment.

Născut în ziua de Crăciun a anului 1873 la Constantinopol, în familia domnitoare care a dat cei mai mulți voievozi Țărilor Române, monseniorul Vladimir Ghika și-a dedicat viața credinței. A plătit pentru bunătatea și credința sa cu viața deoarece a susținut comuniunea cu Roma a Bisericii Catolice din România, într-o vreme în care regimul comunist a interzis orice legătură cu Vaticanul. A fost acuzat de înaltă trădare, a fost întemnițat la Jilava, bătut până la sânge ca să se lepede de credința sa și să-și trădeze preoții. A refuzat în numele lui Dumnezeu și a murit doi ani mai târziu, fără o luminare la căpătâi.

Vineri, sâmbătă și duminică, Digi24 întoarce, pentru telespectatorii săi, încă o filă, poate cea mai importantă și profundă, din „Poveștile credinței”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri