Sari la conținut

Cum au comentat specialiştii Gala Oscarurilor 2015

Invitaţi speciali au comentat nominalizările pentru cele mai râvnite premii ale industriei cinematografice. Marii câştigători au fost apreciaţi de critici.

Birdman e ieşit din toate tiparele, e o alegorie. E o lume fantastică, care amestecă şi personaje de benzi desenate. Practic, e un amalgam perfect”, a comentat Irina Margareta Nistor, critic de film.

Cât despre câştigarea Oscarului pentru cel mai bun actor în rol principal, criticul de film spune că Eddie Redmayne ar putea avea de câştigat, în viitor, de pe urma asemănării cu Prinţul William. „Mă uitam la Redmayne, la cât de bine seamănă cu Prinţul William şi cred că mizează pe asemănarea asta ca să câştige şi mai mult. Iar rolul este ca în „My left foot”, un rol în care se schimbă complet”, a spus Irina Margareta Nistor.

Aceasta a comentat şi nominalizarea lui Julianne Moore la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul din Still Alice”: „Ştim că Alzheimerul, la toată lumea, a adus un Oscar şi că toate celelalte interpretări sunt mult sub”.

Şi ţinutele elegante ale artiştilor au fost comentate. Pe lângă premiul pentru cea mai bună actriţă, Julianne Moore pare să fi câştigat în ochii criticilor şi la capitolul vestimentaţie.

„Îşi nimereşte ţinutele, şi le alege cu grijă, conform corpului. Şi e tot timpul decentă şi are o doză de rafinament pe care întotdeauna şi-o cultivă”, a comentat Ana Morodan, consilier de imagine.

La categoria animaţie, Oscarul a fost câştigat de pelicula "Big Hero 6", un film care l-a cucerit pe actorul Dan Bordeianu. 

„Personajul principal, roboţelul, e adorabil, nu poţi să nu îl iubeşti, inclusiv din prisma faptului că a schimbat salutul celebru al americanilor, cu pumnul. Îmi place foarte tare”, a spus actorul Dan Bordeianu.

Toate momentele inedite ale ceremoniei au fost comentate la cald, din studioul Digi24.

„Cred că deschiderea a fost cea mai spectaculoasă din câte ediţii de Oscar am văzut vreodată. O melodie atât de reuşită care să cuprindă o istorie a cinema-ului pe repede înainte...”, a spus Irina Margareta Nistor.

„Am asemuit momentul cu Di Caprio, dacă ar fi fost pe scenă şi ar fi intrat Robert Redford. După ce a cântat Lady Gaga şi a intrat Julie Andrews, noi toţi am fost: A, a venit adevărata voce a sunetului muzicii!”, a spus Dan Bordeianu.

Unul dintre filmele cotate iniţial cu cele mai multe şanse la marele premiu a lipsit din plicurile câştigătoare - "Boyhood".

„Nu a avut un scenariu foarte exact, nu ştia de unde a pornit şi unde va ajunge, dacă se va opri pe parcurs sau nu. Faptul că lumea l-a văzut şi că fiecare dintre noi îşi aminteşte de adolescenţă cred că deja e un premiu mai mare decât un Oscar pe care să îl pună pe un raft acasă”, a apreciat Irina Margareta Nistor.