RAPORT DE ȚARĂ. Alexandria va deveni centrul principal de preluare a pacienţilor din judeţul Teleorman

Data publicării:
paciente

Spitalul Judeţean din Alexandria a fost construit la începutul anilor '70. A fost unul dintre cele trei spitale - pilot, alături de cele din Slatina şi Miercurea Ciuc, construite de regimul vremii pentru ca fiecare judeţ să beneficieze de o astfel de unitate sanitară. De atunci, clădirea spitalului nu a beneficiat de nicio reabilitare.

Acest spital în momentul de faţă este într-un amplu proces de reabilitare, un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro la sfârşitul căreia vom avea cea mai modernă unitate sanitară nu din judeţ, ci din această zonă a ţării. Vom avea o unitate sanitară la standarde europene, actul medical va fi unul de calitate, implicit condiţiile de muncă pentru angajaţi se vor îmbunătăţi. Sigur, nu doresc nimănui să aibă parte, dar atunci când va fi nevoie, condiţiile să fie pe măsură”, a declarat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Spitalul întrunea condiţiile să devină spital regional, dar autorităţile locale așteaptă reabilitarea clădirii, până la finele anului viitor.

Cu certitudine nu avem nici cea mai mică problemă să fim spital regional plus că avem şi resursele umane necesare. Avem medici, compartimente întregi pline de medici pe chirurgie, chirurgie vasculară, neurochirurgie. Deci pe absolut tot ceea ce este necesar! Pe ATI, pe urgenţe. În momentul ăsta Spitalul Judeţean are acoperire totală”, a afirmat dr. Măria Mioara Comana, director executiv DSP Teleorman.

În urma reformei din 2011, în judeţul Teleorman au fost închise trei spitale. Acestea, dar şi alte unităţi din judeţ au fost transformate în centre de permanenţă. De la luarea acestei măsuri, mai puţin o zecime dintre persoanele care s-au prezentat la aceste centre de permanenţă au ajuns să fie spitalizate.

Dar judeţul Teleorman se poate lăuda şi cu unul dintre primele centre integrate Ambulanţă - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - SMURD. Este adevărat, judeţul Teleorman este ultimul judeţ în care s-a înfiinţat SMURD- ul, respectiv în aprilie 2012.

De la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Teleorman, paramedicii SMURD au intervenit în peste 5.000 de cazuri.

Cei din urmă putem spune, au fost cei dintâi la numărul de intervenţii. Acest lucru nu este însă îmbucurător. Noi am fi dorit să nu avem atâtea intervenţii pe acest serviciu mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare, însă acest lucru denotă că era nevoie de existenţa unui serviciu medical care să vină în sprijinul celor de la ambulanţă”, a mărturisit lt. Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

La nivelul judeţului Teleorman funcţionează cinci spitale, zece centre de permanenţă, cinci subunităţi SMURD, iar un centru multifuncţional este în curs de finalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri