RAPORT DE ȚARĂ. Bucătăria brăileană, influențată de comunităților stabilite aici, de-a lungul istoriei

Data publicării:
mancare

Gurmand declarat și pasionat de jazz, Lucian Țilea îşi aşteaptă muşteriii la el în cârciumă. Meniul, impresionant dacă îl iei fel cu fel, e alcătuit cu migală din preparatele tuturor comunităților stabilite de-a lungul istoriei în Brăila.

„Mâncarea armânească este o mâncare cu branză. Nu există mâncare machedonească, cum spun constănțenii, care să nu aibă brânză. Sunt mâncăruri pe care noi, brăilenii, nu le-am uitat. Părinții și bunicii noștri le-au făcut încontinuu”, spune cârciumarul Lucian Țilea.

O mâncare de calitate merge bine cu un vin de calitate, subliniază cârciumarul. Iar vinul de Măcin se numără printre cele mai cerute băuturi în zonă.

Restaurantul pe care îl conduce Lucian Țilea a fost construit în jurul legendei banditului Terente. I-a rămas în urmă numele de haiduc, dar şi cel de amant sălbatic.

„Terente nu mai este, ca ființă umană, a rămas o legendă și asta i-o datorăm lui Fănuș Neagu”, adaugă Lucian Țilea.

Preţuite de brăileni sunt toate numele mari plecate de aici să scrie istorie. Nae Ionescu, Ana Aslan, Johnny Răducanu sau Panait Istrati, cu toţii mari personalități şi oameni ai Brăilei, au portretele pictate de un caricaturist pe pereții cârciumii lui Ţilea.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri