Sari la conținut

RIO 2016 | Cătălina Ponor a ratat calificarea în finală la sol

 

Cătălina Ponor a obţinut nota 14,200 la sol în calificările de duminică în subdiviziunea a 2-a, iar după încheierea celei de-a treia subdiviziuni, sportiva tricoloră se afla pe locul 9, dar prima gimnastă americană intrată la sol, Gabrielle Douglas, a primit nota 14,366 şi a depăşit-o în clasament pe Ponor.

Astfel, Cătălina Ponor ratează finala la sol, în condiţiile în care doar primele opt clasate ajung în ultimul act, scrie News.ro.

Ea îşi păstrează şansele pentru finala la bârnă, fiind notată cu 14,900 în calificări, locul 2 după trei subdiviziuni.

Cătălina Ponor a evoluat în calificări doar la cele două aparate, deşi pe listele de start figura şi la paralele şi sărituri.

Calificările includ cinci subdivizuni, ultima fiind programată de la ora 02.30 (ora României), astfel că abia atunci se vor cunoaşte echipele calificate în finală, dar şi sportivele care obţin calificarea în finală la individual-compus şi în finalele pe aparate.

Finala feminină pe echipe va avea loc în 9 august, cea la individual-compus va avea loc în 11 august, iar finalele pe aparate, între 14-16 august.

Sâmbătă noapte, la masculin, Marian Drăgulescu a obţinut calificarea în finală la sărituri, iar Andrei Muntean în finală la paralele.

Gimnastica românească este reprezentată la Rio doar de Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean, respectiv Cătălina Ponor, după ce echipele tricolore au ratat calificarea la JO.