West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League, după ce a învins Fiorentina

Data publicării:
jucatorii de la west ridica cupa conference league
West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League, după ce a învins Fiorentina. Foto: Profimedia

West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, în finala desfăşurată la Praga.

Londonezii au câştigat a doua ediţie a competiţiei prin golurile marcate de Said Benrahma (62 - penalty) şi Jarrod Bowen (90), în timp ce pentru Fiorentina a înscris Giacomo Bonaventura (67).

West Ham a obţinut primul său trofeu european după 1965 şi va evolua în sezonul viitor în Europa League.

„Ciocănarii” au început în forţă şi au avut o ocazie de gol în chiar primul minut de joc, prin Antonio, dar Terracciano a prin balonul expediat de internaţionalul jamaican.

West Ham a avut o nouă situaţie notabilă în min. 13, când Rice a şutat puternic din marginea careului, dar mingea a ocolit de puţin poarta.

Fiorentina a dominat jocul în prima repriză, dar prima sa ocazie de gol în min. 26, când Milenkovic a reluat cu capul peste poartă la cornerul executat de Biraghi.

Italienii au fost aproape de deschiderea scorul înainte de pauză, însă Kouame (45+5) a trimis în bară cu capul în urma centrării lui Nicolas Gonzalez, după care Jovic a reluat în plasă, însă sârbul se afla în poziţie de ofsaid.

În partea secundă, echipa viola a avut câteva şuturi de la distanţă, prea slabe pentru a-i da emoţii lui Arela: Kouame (57), Biraghi (77), Amrabat (89).

Apărarea echipei antrenate de Vincenzo Italiano a fost surprinsă de aruncarea lungă de la margine a lui Coufal, Bowen a preluat mingea, iar Biraghi a comis henţ, West Ham deschizând scorul din penalty-ul transformat de Said Benrahma (62 - penalty).

Fiorentina a reuşit să egaleze la scurt timp, prin Bonaventura (67), care a şutat printre doi jucători londonezi, după o minge venită de la Gonzalez. „Viola” a avut şansa de a prelua conducerea, însă Mandragora (72) a ratat o ocazie foarte bună de a înscrie.

Şi londonezii au fost periculoşi, dar Terracciano a deturnat în corner mingea trimisă de Soucek cu capul (81).

O sclipire a brazilianului Lucas Paqueta a făcut diferenţa în finalul meciului (90): mijlocaşul sud-american l-a lansat magistral pe Bowen, care a ţâşnit printre fundaşii centrali ai Fiorentinei şi l-a învins pe portarul Terracciano după o cursă de la mijlocul terenului.

În min. 33, Biraghi s-a ales cu capul spart de un obiect aruncat din tribună de fanii „ciocănarilor”, în timp ce se pregătea să execute un corner. Jocul a fost întrerupt câteva minute, iar căpitanul Fiorentinei a fost cusut şi bandajat pe teren.

West Ham a făcut parte din aceeaşi grupă cu FCSB, pe care a învins-o cu 3-1 la Londra şi cu 3-0 la Bucureşti. În acest sezon, echipa londoneză a terminat pe locul 14 în Premier League.

„Ciocănarii” nu mai cuceriseră un trofeu din 1980, când obţineau Cupa Angliei. Primul lor trofeu european a fost Cupa Cupelor, câştigată în 1965.

Fiorentina a pierdut a doua sa finală din acest sezon, după ce a fost învinsă în finala Cupei Italiei de Inter Milano.

AS Roma a câştigat prima ediţie a Europa Conference League, anul trecut, la Tirana, după 1-0 în finala cu Feyenoord, potrivit Agerpres.

ACF Fiorentina - West Ham United 1-2 (0-0)

Au marcat: Giacomo Bonaventura (67), respectiv Said Benrahma (62 - penalty), Jarrod Bowen (90).
Praga, Eden Arena: 17.363 spectatori
Europa Conference League - finala

FIORENTINA: 1. Pietro Terracciano - 2. Dodo, 4. Nikola Milenkovic, 16. Luca Ranieri (98. Igor, 84), 3. Cristiano Biraghi (căpitan) - 34. Sofyan Amrabat, 5. Giacomo Bonaventura, 38. Rolando Mandragora (72. Antonin Barak, 90+3) - 22. Nicolas Gonzalez, 7. Luka Jovic (9. Arthur Cabral, 46), 99. Christian Kouame (8. Riccardo Saponara, 62).
Antrenor: Vincenzo Italiano.
Rezerve neutilizate: 31. Michele Cerofolini - 11. Jonathan Ikone, 15. Aleksa Terzic, 23. Lorenzo Venuti, 28. Lucas Martinez Quarta, 32. Alfred Duncan, 42. Alessandro Bianco, 77. Josip Brekalo.

WEST HAM: 13. Alphonse Areola - 5. Vladimir Coufal, 4. Kurt Zouma (24. Thilo Kehrer, 61), 27. Nayef Aguerd, 33. Emerson Palmieri - 28. Tomas Soucek, 11. Lucas Paqueta, 41. Declan Rice (căpitan) - 20. Jarrod Bowen, 9. Michail Antonio (21. Angelo Ogbonna, 90+4), 22. Said Benrahma (8. Pablo Fornals, 76).
Antrenor: David Moyes.
Rezerve neutilizate: 1. Lukasz Fabianski - 2. Ben Johnson, 3. Aaron Cresswell, 10. Manuel Lanzini, 12. Flynn Downes, 14. Maxwel Cornet, 18. Danny Ings, 62. Freddie Potts, 72. Divin Mubama.

Cartonaşe galbene: Benrahma (31), Aguerd (53), Mandragora (66), Milenkovic (75), Duncan (78), Amrabat (85), Bowen (90+7).

Arbitru: Carlos del Cerro Grande; arbitri asistenţi: Pau Cebrian Devis, Guadalupe Porras Ayuso; al patrulea oficial: Jesus Gil Manzano (toţi din Spania)
Arbitru video: Juan Martinez Munuera (Spania); arbitri asistenţi video: Alejandro Hernandez (Spania), Tiago Martins (Portugalia)
Observator UEFA pentru arbitri: Vladimir Sajn (Slovenia); delegat UEFA: Peter Palencik (Slovacia)

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri