Sari la conținut
News Alert

OAMENI. Carmen Nistor, artistul care face pictură urbană la metrou: "De ce să nu fie frumos şi în Bucureşti?"

„Am călătorit la New York şi am văzut că în fiecare vagon de metrou şi chiar si în staţii sunt

expuse lucrările unor ilustratori. Şi mă gândeam: ce bine că aşa pot fi cunoscuţi artişti. Practic, sunt în mijlocul lumii, au o galerie în mişcare în permanenţă. Şi atunci am zis: Oare la noi nu s-ar putea gândi ceva de genul ăsta. De ce să nu fie frumos şi în Bucureşti?. Şi m-au întrebat unde aş vrea să încep, iar eu am spus Piaţa Romană. Staţia asta mi s-a părut întotdeauna vitregită. E în mijlocul oraşului, îmi pare înghesuită şi parcă niciodată nu avea nimic de spus, dar pereţii erau goi. Timp de şapte nopţi, pentru că totul s-a desfăşurat în timpul nopţii, am avut dreptul să lucrez aici.

Începând de la 10 seara până la 4 - 5 dimineaţa.

Mi-ar plăcea ca asta să fie doar o primă etapă dintr-un proiect mare, în care să fie implicate toate staţiile de metrou dacă se poate.

Dacă faci ceea ce-ţi place. Zic eu că nu există vârsta ideală pentru a face asta. Nu e niciodată prea târziu. Lucrurile se leagă altfel. În momentul în care lucrezi cu pasiune la ceea ce ai visat o viaţă, la ceea ce ai simţit că reprezintă de fapt vocaţia ta”, povesteşte Carmen Nistor.