Sari la conținut

Bătălia pentru Bucureşti. 10 pe un loc

PSD o aruncă în luptă pe Gabriela Firea, în timp ce PNL merge pe mâna lui Cătălin Predoiu. PMP intră în cursa pentru Bucureşti cu jurnalistul Robert Turcescu. Din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul candidează Nicuşor Dan.

Candidaţi la Primăria Capitalei

Gabriela Firea, PSD

Cătălin Predoiu, PNL

Nicuşor Dan, USB

Robert Turcescu, PMP

Sursa: Biroul Electoral

Propun să avem un decalog. Practic, 10 teme mari pe care să le îndeplinim, indiferent cine devine primar general al Capitalei”, a lansat Gabriela Firea prima provocare a campaniei.

Am experienţă în conducerea administraţiilor, am experienţă în domeniul afacerilor, ştiu să transform acest oraş într-un oraş al visurilor noastre şi ale generaţiei care vine”, promite Cătălin Predoiu.

Pe ultima sută de metri, în cursă a intrat şi fostul europarlamentar Adrian Severin. El candidează din partea Partidului Dreptăţii Sociale. La funcţia de primar general aspiră şi fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, dar şi Dumitru Borţun, candidatul PSRO.

Candidaţi la Primăria Capitalei

Adrian Severin, PDS

Daniel Barbu, ALDE

Dumitru Borţun, PSRO

Bogdan Diaconu, PRU

Sursa: Biroul Electoral

Îşi încearcă norocul şi Iuliana Gorea de la PNŢCD şi lectorul universitar Miroslav Taşcu Stavre. El candidează din partea Partidului Verde.

Candidaţi la Primăria Capitalei

Iuliana Gorea Costin, PNŢCD

Cristinel Deaconescu, PER

Miroslav Taşcu Stavre, Partidul Verde

Niculae Neamţu, independent

Sursa: Biroul Electoral

Lupta e strânsă şi pentru primăriile de sector. Cei mai mulţi îşi doresc şefia sectoarelor 1 şi 6. Cei mai puţini candidaţi sunt la sectoarele 2 şi 3.

Printre aspiranţii la fotoliul de primar ăn Bucureşti sunt şi unii certaţi cu legea. Deşi este urmărit penal pentru evaziune fiscală, Robert Negoiţă vrea un nou mandat la Primăria Sectorului 3.

Sper să ajungem cât mai repede în instanţă cu acest dosar şi să dovedesc acolo că sunt nevinovat”, spune edilul.

Şi Marian Vanghelie speră să redevină primar în Sectorul 5, deşi se află sub control judiciar. A fost aşteptat de zeci de susţinători la Biroul Electoral, când a mers să-şi depună candidatura.

La sectorul 6, candidatul PSD Gabriel Mutu este urmărit penal din 2014, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Cristian Popescu Piedone vrea să fie din nou primar în Sectorul 4, în ciuda faptului că DNA a început urmărirea penală pe numele său după tragedia de la Colectiv. Tribunalul i-a respins iniţial candidatura pe motiv că listele de semnături nu erau conforme cu legea. Cristian Popescu Piedone nu s-a dat bătut şi s-a apucat din nou de strâns semnături. În doar câteva zile a adunat 5.600 de semnături.

În acest an, şi jurnaliştii îşi încearcă norocul în politică. Printre ei Laura Chiriac de la ALDE. Ea candidează la Primăria Sectorului 1. La sectorul 4, intră în cursă jurnalistul Ovidiu Zară, din partea Mişcării Liberale. Iar la Primăria Generală se bat doi jurnalişti: Gabriela Firea din partea PSD şi Robert Turcescu, din partea PMP.

Cunosc foarte bine administraţia publică şi, evident, am în spate experienţa lui Traian Băsescu”, a spus Robert Turcescu în prima sa întâlnire cu presa în calitate de invitat.

La Sectorul 4, bătălia se dă între foşti şi actuali primari. În cursă au intrat Cristian Popescu Piedone, Daniel Băluţă, actualul edil interimar, şi primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Ştefănel Dan Marin, fost primar interimar la Capitală, candidează şi el din partea PMP în acelaşi sector.