Sari la conținut

Cristian Tudor Popescu: Domnul Predoiu nu poate să îi convingă de ceva nici pe colocatarii de pe scara blocului

Așa se întâmplă când sar din baie oameni ca domnul Predoiu. Nu poate să îi convingă de ceva nici pe colocatarii de pe scara blocului, dacă o sta...nu stă la bloc dânsul. Dar dacă ar sta nici pe aceia nu cred că îi poate convinge de ceva domnul Predoiu. Așa a considerat dânsul că este o exprimare cu priză la public ieșită din comun. Acești oameni...problema lor principală e că sunt niște patinatori pe cuvintele limbii române. Nu numai domnul Predoiu, ci și alți politicieni, inclusiv președintele nostru Iohannis”, a spus jurnalistul.

Mi se întâmplă să îi văd cum nu pătrund sensul a ceea ce vorbesc, patinează pe cuvânt, habar n-au ce spun. N-au niciun fel de instinct al cuvântului, unde trebuie folosit, când trebuie folosit”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește campania electorală pentru alegerile locale, jurnalistul a calificat-o ca „golită de sens”.

Este cea mai non-campanie și am văzut multe anii ăștia. Oamenii ăștia parcă nu se iau nici ei pe ei înșiși în serios, nici doamnele, nici domnii. Parcă ne spun tot ce ne spun pentru că trebuie să își facă numărul, să își debiteze prefabricatele. Este cea mai golită de sens campanie, de sensul electoral, de sensul înfruntării politice”.