Proiect de ţară | Candidaţii la Primăria Sectorului 3

Data publicării:
candidati sec3

Cei 10 candidaţi la Primăria Sectorului 3 sunt: Robert Negoiţă - PSD+UNPR

Cristina Pocora – PNL

Daniel Ghiţă – PRU

Roxana Wring – USB

Elena Petrescu – ALDE

Cristian Petrescu – PMP

Tudor Turiceanu – PPU-SL

Cristel Sabău – PER

Constantin Panait – independent

Florin-Ştefan Vasile – PDS.

În studioul Digi24 sunt în această seară Cristina Pocora - Partidul Naţional Liberal, Cristian Petrescu - Partidul Mişcarea Populară, Roxana Wring - Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Florin-Ştefan Vasile - Partidul Dreptăţii Sociale şi Elena Petrescu - Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. Doamnelor şi domnilor, aveţi la dispoziţie câte un minut să vă prezentaţi alegătorilor.

Locuitorii Sectorului 3 reclamă numărul mic de şcoli şi grădiniţe

Potrivit administraţiei de sector, în ultimii trei ani au fost reabilitate 20 de școli, şase licee și majoritatea grădinițelor.

Anca Macari are două fetiţe: una în vârstă de trei şi cealaltă de şapte ani. Îşi aduce aminte cu groază de cozile pe care a trebuit să le suporte pentru a le înscrie la grădiniţă.

Mulţi alţi părinţi și bunici din sector au trecut prin experienţe similare.

„Creşe nu avem pentru bebeluşi. Se duc la particular şi costă mult”.

„În primul rând şcolile şi grădiniţele. Sunt prea puţine şi sunt locuri prea puţine şi e o debandadă foarte mare să-ţi înscrii copilul la scoală sau la grădiniţă”.

Reprezentanții Inspectoratului scolar spun că s-a ajuns în această situație pentru că noile cartiere, construite în ultimii ani, nu au ţinut cont de modul natural în care dezvoltă familiile tinere.

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISJ București: „Au apărut cartiere noi, ansambluri de blocuri noi, dar nimeni nu s-a gândit să construiască o grădiniță sau o școală. S-au gândit la mall-uri, la magazine, s-au gândit la distracție.

Din păcate, planul de dezvoltare urbanistică a Capitalei nu prevede foarte clar o prevedere de dezvoltare preșcolară”.

De partea lor, dezvoltatorii imobiliari nu ar refuza să construiască şi grădiniţe şi pasează responsabilitatea pe umerii autorităților locale.

Vlad Vlăsceanu, analist imobiliar: „Ar fi rentabil atât timp cât s-ar dezvolta proiecte cu investiții proprii și investițiile acestea le vedem doar în cazul unităților private, școli, grădinițe private. Cât timp taxele la privat sunt mai mari ca cele de la stat, nu este o profitabilitate în această investiție”.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 3 nu au găsit timp pentru a primi echipa Digi24, să discute acest subiect. Administrația Sectorului 3 a construit o singură grădiniță în ultimii trei ani. În prezent, în acest sector din estul Bucureştiului sunt aproximativ 7.000 de copii de preșcolari.

Care e prima problemă de care ar trebui să se ocupe următorul primar?

„Poate mai multă adresabilitate a primarului faţă de cetăţeni. Se ajunge greu la el şi atunci când se ajunge de obicei frământările sau alte chestii rămân băgate pe undeva printr-un sertar”.

„Liniile de tramvai care sunt oprite de acum trei ani cred că, patru, şi nimic. Aşteptăm la maşină câte o juma de oră, trei sferturi de oră”.

„Tramvaiul, asta ne nemulţumeşte. Că nu-i mai dă drumul o dată. Tramvaiul 19 cred că are cinci ani de când tot e în reparaţie.”

Cam greu cu transportul în comun, nu cred că e traficul chiar atât de mare în sector”

Rezultatul sondajului IRES la întrebarea: Cu cine veți vota pentru funcția de primar?

Alegătorii din Sectorul 3 au răspuns:

Robert Negoiţă, PSD+UNPR - 55%

Cristina Pocora, PNL - 5%

Roxana Wring, USB - 4%

Cristian Petrescu, PMP - 2%

Constantin Panait, independent - 2%

Elena Petrescu, ALDE - 1%

Sunt indecişi - 14%

Nu votează - 11%

Nu au răspuns - 6%

În ceea ce priveşte prezenţa la scrutinul din 5 iunie, 66 la sută din locuitorii din Sectorul 3, sunt siguri că vor vota, iar 8 la sută declară că nu vor merge la urne.

Printre principalele probleme pe care viitorul primar ar trebui să le rezolve, au fost menţionate lipsa locurilor de parcare, mizeria de pe stradă, modul defectuos în care se colectează gunoiul, poluarea, aglomeraţia din trafic, starea drumurilor, reabilitarea blocurilor şi a clădirilor.

Sondajul IRES a fost realizat telefonic, pentru Digi24, în perioada 25 - 26 mai, pe un eşantion reprezentativ de 1.103 persoane cu drept de vot în Sectorul 3, cu o marjă de eroare de 3%.

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII:


 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri