SCÂNTEI. După patru încercări de a găsi un candidat la Bucureşti, Gorghiu pune o victorie a PSD în responsabilitatea lui Nicuşor Dan

Data publicării:
alina gorghiu la digi24 2015

Nicuşor Dan a respins şi ultimele încercări ale PNL de a-l determina să se retragă din cursa electorală. Liberalii ar fi dorit ca Dan să îl sprijine pe Cătălin Predoiu, motivând că dispersarea voturilor pe partea dreaptă a eşicherului politic, în condiţiile existenţei unui singur tur, o avantajează din start pe candidata PSD, Gabriela Firea.

„M-am dus ieri la sediul USB pentru a încerca, încă o dată, să-l conving pe candidatul lor de necesitatea ca, în urma unui sondaj - de orice tip, realizat de oricine - candidatul mai slab clasat să se retragă din cursa pentru București. Am fost însoțită de un coleg și de un sociolog, care ar fi urmat să fie reprezentantul nostru la efectuarea sondajului, dacă se agrea soluția politică. Ne-am întâlnit cu Nicușor Dan, cu un sociolog care ar fi reprezentat USB în realizarea sondajului și un membru din staff-ul electoral al candidatului. Am purtat toate aceste discuții pentru că am sperat, până în ultima clipă, că rațiunea și interesul bucureștenilor vor învinge. Părerea lor a fost că electoratul pe care îl reprezintă nu ar înțelege o eventuală retragere a lui Nicușor Dan, chiar și clasat în urma lui Cătălin Predoiu. Din păcate, nu am reușit să îi convingem de contrariu”, arată Alina Gorghiu, pe Facebook.
Din acest moment, USB și candidatul lor poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD. Nu înțeleg de ce își doresc atât de mult locul trei, dar, de astăzi înainte, ne vom lupta doar noi pentru un București care să nu devină o anexă a comunelor limitrofe din județul Ilfov”, conchide şefa liberalilor.

PNL a ajuns cu greu la soluţia Cătălin Predoiu, după ce mizase întâi pe Cristian Buşoi, apoi pe Ludovic Orban şi Marian Munteanu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri