Sari la conținut

SONDAJ INTERN. Liberalii au puţine şanse să câştige primăriile din Bucureşti

În Sectorul 1, pe care îl consideră fief tradiţional, PNL speră să recâştige primăria pierdută de Andrei Chiliman. Luptă pentru nominalizare Diana Tuşa şi Alexandru Nazare.

Tradițional, sectorul 1 a fost unul al valorilor de dreapta, nu cred că se va schimba acest lucru. Eu sunt sigură că conducerea PNL va lua cea mai bună decizie”, a declarat pentru Digi24 Diana Tușa.

Potrivit sondajului efectuat de PNL, locuitorii din sectorul 1 o preferă pe Diana Tuşa, în defavoarea fostului ministru al transporturilor.

„Diferența dintre candidați e foarte mică, în marja de eroare. Pentru PNL, Primăria Sectorului 1 e un obiectiv strategic în București”, comentează, în replică, Alexandru Nazare.

În sectorul 2, liberalii nu stau prea bine. Sondajul arată că actual primar UNPR Neculai Onţanu ar câştiga fără probleme alegerile în faţa candidaţilor liberali, indiferent dacă va fi vorba de Cristian Popescu sau Adrian Neacşu. Niciunul dintre aceştia nu ar obţine mai mult de 32% din voturi.

PNL nu are şanse nici în sectorul 3. Nici fostul ministru al sănătăţii Eugen Nicolăescu, nici ceilalţi candidaţi măsuraţi în sondaj nu ar obţine mai mult de 20%. Trei sferturi dintre locuitorii sectorului l-ar vota tot pe social-democratul Robert Negoiţă.

Pentru sectorul 4, clasamentul candidaţilor PNL este strâns. Marius Rogin ar obţine 34%, Honorius Prigoană - 33%, în timp ce actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava, ar obţine 32%.

În sectorul 5, cel mai bine cotat canditat PNL este deputatul Ovidiu Raeţchi. Acesta este preferat de 28% dintre alegători, potrivit sondajului.

Marian Vanghelie, candidat independent, va candida. Cred că dreapta, de data asta, după 15 ani, e favorită în Sectorul 5, pentru că a venit timpul unei schimbări”, este de părere Ovidiu Raețchi.

În sectorul 6 lupta dintre PNL şi PSD este strânsă. Liberalul Răzvan Mironescu ar obţine 20%, în timp ce social-democratul Gabriel Mutu ar avea cu un procent mai mult. Totuşi, preferat pare să fie independentul Ştefan Florescu, potrivit sondajului PNL.

PSD şi ALDE vor avea candidaţi comuni la alegerile locale din Capitală, în timp ce o decizie în privinţa colaborării cu UNPR va fi luată în această săptămână. În varianta în care merg singuri în alegeri, progresiştii îl au pregătit pentru Primăria Generală pe fostul tenismen Ilie Năstase.

Candidaţi la Primăria Sectorului 2

Dan Cristian Popescu - 32%

Adrian Neacşu - 29%

Neculai Onţanu (UNPR) - 50%

Candidaţi la Primăria Sectorului 3

Florin Alexe, Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache, Inocenţiu Voinea - sub 20%

Robert Negoiţă (PSD) - 75%

Candidaţi la Primăria Sectorului 4

Marius Rogin - 34%

Honorius Prigoană - 33%

Răzvan Sava - 32%

Candidaţi la Primăria Sectorului 6

Răzvan Mironescu - 20%

Gabriel Mutu (PSD) - 21%

Ştefan Florescu (independent) - 28%

(Sursa: sondaj PNL)

Citiţi şi:

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei
Liberalii vor panouri electorale mari