Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei a depus mai multe contestații 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei a depus mai multe contestații. Potrivit unui comunicat, candidatul la Președinție a depus o contestație împotriva refuzului Președintelui Secției de Votare nr. 58 (deschisă în cadrul Liceului Ion Luca Caragiale, din București, Calea Dorobanților nr. 163 sector 1), de a lăsa alegătorii nedomiciliați în București să voteze prin înscriere pe listele suplimentare, invocând lipsa formularelor pe propria răspundere ce trebuie semnate înainte de vot.  

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De asemenea, aceasta, a mai depus o contestație  împotriva refuzului Președintelui Secției de Votare nr. 326(deschisă în cadrul Liceului Tudor Arghezi, București, str Tudor Arghezi nr. 46-50, sector 2), de a lăsa alegătorii nedomiciliați în Bucuresti să voteze prin înscriere pe listele suplimentare, invocând lipsa formularelor pe propria răspundere ce trebuie semnate înainte de vot.  

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei a trimis și o solicitare privind luarea tuturor măsurilor necesare pentru afișarea, în conformitate cu art. 49 alin.3 din legea nr 370/2004, a câte unui exemplar al Procesului verbal privind rezultatul alegerilor la sediul fiecărei secții de votare, la loc vizibil și de  îndată ce acestea au fost întocmite.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De asemenea, candidatul independent la Președinția României, Monica Macovei, a solicitat prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă. 

Contestație depusă de candidatul independent Monica Macovei 

„Candidatul independent la funcția de președinte al României, Monica Macovei, a depus la Biroul Electoral Central următoarea contestație: impotriva refuzului Presedintilor Sectiilor de Votare de a lasa alegatorii avand domiciliul in alt oras, sa voteze prin inscriere pe listele suplimentare, invocand, cu rea-credinta, lipsa formularelor de declaratii pe proprie raspundere ce trebuiau semnate inainte de vot.

  1. impotriva masurii (luate, cu rea-credinta,  de presedintii sectiilor de votare), de a trimite votantii, in mod fraudulos si ilegal, catre alte sectii de votare, sectii la care acestia intampinau exact aceleasi probleme;

  2. impotriva refuzului presedintilor sectiilor de votare de a preciza, in mod clar si corect, sectiile de votare  in cadrul carora, fata de existenta unor astfel de declaratii, electorii isi pot exercita dreptul la vot;

  3. impotriva neasigurarii conditiilor legale pentru votantii de la sectiile de votare din strainatate, sub aspectul, incapacitatii reprezentantilor sectiilor de a-i primi pe acestia in sectie, in timp util, cu consecinta aparitiei riscului interzicerii  dreptului acestora de a vota;

  4. impotriva refuzului presedintilor sectiilor de votare de a lua masurile necesare pentru asigurarea suplimentarii numarului de declaratii pe proprie raspundere si a coordonarii situatiei de fapt cu posibilitatea reglementarii acesteia de catre Biroul Electoral Central si Birourilor Judetene.

Prin urmare, considerand incalcarea dreptul constitutional de a vota (ca drept fundamental in cadrul statului de drept), fiind de o gravitate deosebita, ceea ce poate determina anularea alegerilor pentru cauza de frauda organizata de puterea executiva, ca  parte interesata in acest proces electoral atat prin intermediul candidatului propus la Presedintie, cat si prin calitatea sa de organizator a alegerilor, va solicitam:

  1. Sa dispuneti remedierea de indata a situatiei existente in cadrul tuturor Sectiilor de Votare prin suplimentarea de indata si intr-un mod suficient a formularelor privind Declaratiile pe proprie raspundere ce trebuie semnate de catre alegatorii care voteaza pe listele suplimentare.

  2. Luarea masurilor legale adecvate pentru preintampinarea unor evenimente similare  la toate sectiile de votare.

  3. Solicitam prelungirea programului sectiilor de votare din tara si strainatate, pana la asigurarea exercitarii in mod deplin si legal a drepturilor electorale ale cetatenilor romani.

  4. Identificarea tuturor persoanelor vinovate de incalcarea normelor electorale si constitutionale in vigoare si sanctionarea lor pentru fraudarea, cu intentie, a procesului electoral.

  5. Asigurarea conditiilor legale pentru preluarea si pfrelucrarea tuturor contestatiilor si sesizarilor cu privire la nereguli constatate de catre cetatem,ni sau candidate, in cadrul procesului electoral.

  6. Transmiterea catre mine, cu celeritate, in calitate de candidat independent la prezentele alegeri, a solutiilor dispuse de dumneavoastra cu privire la cele mentionate mai sus si a rezultatelor obtinute pe cale de consecinta.

Fata de gravitatea neregularitatii astfel invocate si de riscul anularii alegerilor, in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului sau, dupa caz, ordinea candidatilor care pot participa la al doilea tur de scutin, va solicitam sa dispuneti asupra cererii noastre cu celeritate, va rugam sa acordati o diligenta sporita in solutionarea prezentei contestatii, urmand ca in situatia unei solutionari incomplete, cu intarziere sau ineficiente, sa urmarim respectarea drepturilor electorale ale votantilor mei si ale tuturor cetatenilor cinstiti din aceasta tara, inclusiv prin formularea unor plangeri penale (inaintate impotriva reprezentantilor Birourilor Electorale, precum si impotriva reprezentantilor Autoritatii Electorale Permanente)”.