Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei sugerează că dovada că Victor Ponta a fost spion e în arhiva SIPA

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Victor Ponta poate sa modifice Hotărârea de Guvern abuzivă pe care a dat-o. Contrar legii SIE, a trecut și rezerviștii în categoria celor care nu pot fi deconspirați, de unde până atunci erau numai ofițerii activi”, a declarat Traian Băsescu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Revenirea asupra hotărârii de guvern nu este singura soluţie, spune Monica Macovei. Fostul ministru al Justiţiei sugerează că dovada că Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001 s-ar afla în arhiva SIPA, fostul serviciu de informații al Ministerului Justiției.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „De pildă, informări făcute de spionul Ponta cât timp era procuror despre colegii lui sau altcineva. Daca cumva nu s-au ars, pentru că, de doi ani și jumătate, Cazanciuc, fin sau văr, este ministru al Justișiei. Eu am desființat SIPA tocmai pentru a elimina orice posibilitate de a da unui ministru... de a santaja judecători și procurori pe dosare penale, pe soluții. Eu am sigilat arhiva”, a spus Monica Macovei, în emisiunea „Kilometru 0”.