Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta: Aş face referendum privind forma de guvernământ. Monarhia a căpătat atractivitate

Foto: Mediafax

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  „Cred că în anii care urmează va trebui în România să existe un moment nu doar de dezbatere publică, ci un moment de decizie - ceea ce înseamnă referendum - legat de forma de guvernământ. Eu cred că majoritatea românilor sunt - şi azi, când vorbim - pentru forma de republică, monarhia însă a căpătat, faţă de perioada nostalgică de la început, o mult mai mare atractivitate şi cred că ar trebui, undeva în decursul mandatului meu, poate chiar până în 2016, să avem un asemenea referendum legat de forma de guvernământ. Eu aş face un asemenea referendum”, a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  El s-a referit la acest referendum ca o variantă posibilă în care ar fi dispus să demisioneze din postul de preşedinte, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

Pe de altă parte, principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, a spus la Digi24 că preferă republica, din moment ce candidează la președinție.