Sari la conținut

Mircea Geoană: Situaţia PSD este mai gravă decât în 2004. Votul negativ a fost de o intensitate fără precedent

Foto: Mediafax

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Asumarea explicită şi urgentă a responsabilităţilor personale pentru înfrângerea din alegerile prezidenţiale este inerentă, însă acest moment dramatic pentru Stânga românească şi pentru PSD necesită o analiză completă a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la acestă situaţie”, a scris Mircea Geoană pe contul său de Facebook.

El a arătat că, deşi similară, situaţia din 2014 este mai gravă decât cea din 2004.

Stereotipurile negative, reale sau imaginare, despre PSD şi candidatul său s-au reactivat cu o şi mai mare forţă, propagându-se la o nouă generaţie de români din ţară şi străinătate”, a apus Mircea Geoană, citat de Mediafax.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. El a arătat că managementul deficitar al partidului şi erorile severe din turul doi, poziţia publică ambiguă faţă de problema critică a corupţiei, precum şi ignorarea sistematică a nevoilor legitime ale masivei diaspore româneşti au contribuit la un val de vot negativ, de o intensitate fără precedent.

Geoană a arătat, referindu-se la perioada următoare, că PSD trebuie să încerce să păstreze guvernarea, iar discuţiile fireşti din partid trebuie să ţină cont de această necesitate de etapă.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „În acelaşi timp, trebuie pregatită următoarea etapă din viaţa agitată a partidului, într-un Congres care să meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevarată reinventare a PSD”, a spus fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2009.

El a arătat că rezultatele alegerilor prezidenţiale arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii şi vocea diasporei şi să înveţe din greşelile făcute.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Dincolo de alegeri, viaţa românilor din ţară şi din străinătate trebuie să fie o preocupare constantă pentru PSD şi să înţelegem că trebuie să existe un dialog constant cu românii. Putem rămâne principala forţă politică a României doar dacă ne asumăm greşelile şi ascultăm mesajul oamenilor”, a mai arătat Mircea Geoană.