Momentele delicate din campania lui Klaus Iohannis. Consilier: „Când a spus faza cu ghinionul... Nu am înțeles ce se întâmplă. Şi pentru dânsul a fost delicat”

Data publicării:
klaus iohannis microfon fb-2

Unul dintre oamenii care au lucrat pentru Klaus Iohannis în campania electorală a fost Felix Tătaru, un nume cunoscut în publicitate şi comunicare politică, care a lucrat în trecut şi pentru Traian Băsescu. Prima întâlnire dintre candidatul Klaus Iohannis şi strategul Felix Tătaru s-a desfăşurat în condiţii de tatonare reciprocă.

Aveam şi eu aceeaşi imagine ca majoritatea, că e un om mai rece, mai închis, am fost şocat, am descoperit că este alt om. Politicienii în general au răspunsuri la toate. Klaus Iohannis nu are răspunsuri la toate, ceea ce e mişto, nah, să vezi că e un om care spune... sunt un om”, povesteşte Felix Tătaru, consultant politic.

După ce au bătut palma, toată lumea a început să muncească. Primul pas: imaginea lui Klaus Iohannis. Pentru fotografii a fost contactat Eugen Ciocan.

Întâi am stabilit că-l votez pe dl. Iohannis şi apoi am stabilit că aş vrea să lucrez cu dumnealui. Nu lucrez ca mercenarul pentru oricine sau oricum”, spune Eugen Ciocan.

Cei doi nu au petrecut prea mult timp împreună, dar aşa a apărut panotajul electoral în care Klaus Iohannis apărea arătând cu degetul.

Noi nu am venit cu un gest anume. Pur şi simplu sunt lucruri care au rezultat din întâlnirea cu omul. Candidatul trebuie să aibă libertatea de a se putea adresa”, afirmă Eugen Ciocan.

Între timp a început campania electorală. Pentru ACL, nicio zi nu a semănat cu alta. Totuşi, două lucruri au rămas neschimbate. Unul a fost şedinţa zilnică de la ora 9.00, condusă de Vasile Blaga, în care erau analizate şi planificate toate elementele electorale. Un alt lucru l-a reprezentat condiţia pusă de Klaus Iohannis.

Ce nu s-a schimbat la KIaus Iohannis e felul lui de a fi. El ne-a şi spus la început: Domnule, sunt conştient că am multe de învăţat şi că trebuie să fac efort pentru a învăţa, dar în acelaşi timp sunt şi lucruri care ţin de principiile şi caracterul meu, pe care nu doar că nu pot să le schimb, ci nu vreau să le schimb. I-am recomandat să o implice pe doamna Iohannis în campanie şi să dea un anumit interviu şi ne spusese: lucru ăsta nu e negociabil. Şi a rămas consecvent până la final”, mai spune Felix Tătaru.

Strategii lui Klaus Iohannis au avut parte şi de momente dificile în timpul campaniei electorale. Unul dintre ele s-a petrecut chiar în debutul campaniei, în timpul lansării din Piaţa Victoriei.

A încercat cu prompterul. A avut o barieră, probabil. După, la al doilea, al treilea eveniment a fost foarte fain. Pur şi simplu a zis: uitaţi, am speechul aici, dar, de fapt, am venit să vorbesc cu voi”, povesteşte consultantul politic.

O altă situaţie delicată a fost generată de replica dată în timpul interviului acordat site-ului gândul.info.

K. Iohannis: De 14 ani de când sunt primar, mulți au crezut că pot să mă șantajeze. Ghinion, cum m-am mai exprimat eu

Când a spus faza cu ghinionul... Și eram acolo. Nu am înțeles ce se întâmplă. Nu-mi venea să cred. Niciodată, nici în intimitate, nu l-am văzut vorbind așa. Şi pentru dânsul a fost delicat. Şi pentru mine. Eram, după emisiune, debusolaţi”, spune Felix Tătaru.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis cere scuze pentru „ghinion”. „A fost o declaraţie nefericită”

Consilierii lui Klaus Iohannis nu pot uita nici reprezentaţia lui Klaus Iohannis din timpul primei dezbateri, când candidatul ACL s-a hotarât în ultima clipă să participe la emisiune.

A doua zi, aceştia au avut o întâlnire de urgenţă cu Klaus Iohannis pentru a-l pregăti pentru cea de-a doua dezbatere televizată..

„Să nu mă înţelegeţi greşit - pregătit nu înseamnă cine ştie ce chestie, exerciţii nu ştiu de care. Pur şi simplu, să-ţi iei un timp de câteva ore şi să te aduni şi să te gândeşti la toate lucrurile pe care noi aveam timp să le pregătim. Am stat cu el, am spus glume, replicile... La sfârşit mi-a şi spus: vă rog să-mi spuneţi un banc. Mă rog, nu i-am spus un banc, i-am arătat un filmuleţ de pe net care l-a binedispus”, mai dezvăluie consultantul politic.

Ziua alegerilor a trecut, iar Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile pentru Cotroceni. Dacă ar fi să ia campania de la capăt, consilierii lui Klaus Iohannis spun că ar pune, încă de la început, un accent mai mare pe campania on-line.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri