Sari la conținut

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. IPP cere vot prin corespondenţă pentru românii din diaspora

 

Cozi de sute de metri la ICR Londra. Foto: Georgiana Socianu

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Institutul pentru Politici Publice (IPP) felicită românii din diaspora pentru atitudinea civică exemplară manifestată cu ocazia zilei votării în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014 și le mulțumește acestora pentru atitudinea care ne face cinste în lume.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Solicităm partidelor politice să modifice de urgență legislația electorală pentru a permite, în viitor, votul prin corespondență pentru românii din diaspora. Este inadmisibil ca incapacitatea sau lipsa de voinţă a statului român de a pune la punct un sistem securizat de informații, ignorând apelurile societății civile lansate constant în ultimii peste 10 ani, să condamne cetățenii români din străinătate să se chinuie la coadă pentru a își exercita un drept constituțional.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ca formă de presiune asupra instituțiilor responsabile, Institutul oferă asistență juridică gratuită oricărui cetățean român cu domiciliul legal în străinătate care își asumă acționarea în instanță a Ministerului de Externe - autoritatea responsabilă de organizarea condițiilor pentru votarea în diaspora", potrivit unui comunicat transmis de IPP. 

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014