Sari la conținut

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Numărătoare paralelă ACL: Klaus Iohannis este președintele României

ACTUALIZARE 0: 40 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Președintele României se numește Klaus Iohannis, chiar dacă toate voturile ar fi de-acum împotrivă”, a anunțat, imediat după miezul nopții, Vasile Blaga, precizând că face aceste afirmații după procesarea datelor din 90,53% din secțiile de vot. „Este o mare victorie a lui Klaus Iohannis și a marelui Partid Liberal, dar cel mai câștigat este poporul român”, a declarat Vasile Blaga. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Liderul democrat-liberal a arătat că prezidențiabilul ACL are peste un milion de voturi în fața lui Victor Ponta. Astfel, Klaus Iohannis a obținut 54,39% din voturi, iar Victor Ponta - 45,61%.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În ceea ce privește diaspora, s-au procesat datele din 123 de secții de vot, ceea ce reprezintă 42% din totalul secțiilor din diaspora, iar situația se prezintă astfel: 83,5% din voturi pentru Klaus Iohannis și 16,5% Victor Ponta.

„Aveți acum răspuns cu vârf și îndesat de ce au refuzat să deschidă alte secții de vot în diaspora”, le-a spus Vasile Blaga jurnaliștilor referindu-se la Guvern. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Vasile Blaga a mai spus că este nevoie ca Parlamentul să dea o nouă lege electorală, care să asigure dreptul la vot al tuturor românilor.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Vasile Blaga a mai arătat că pentru prima dată după mulți ani dreapta a câștigat Bucureștiul „categoric”, iar față de turul I al prezidențialelor, când câștigase în 19 județe, acum prezidențiabilul ACL are majoritatea în 29 de județe.

___________________

ACTUALIZARE 23:45

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, a anunțat că, potrivit numărătorii paralele a PSD, după procesarea rezultatelor din 95% din secții, Klaus Iohannis are 53% din voturi, iar Victor Ponta 47%. 

__________________

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al PDL, a anunțat că în diaspora au fost numărate voturile din 54 de secții, reprezentând 18% din acestea, iar rezultatul votului este următorul:

KLAUS IOHANNIS:80,62%

VICTOR PONTA: 19,38%


În județul HARGHITA, numărătoarea paralelă a ACL s-a încheiat, iar Klaus Iohannis a câștigat cu 79,97 la sută, iar Victor Ponta are 20,03 la sută din voturi.

Următorul anunț la ACL va fi la ora 1:00.


____________

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis a ajuns la sediul de campanie a ACL, cu puțin după ora 20:00, unde după închiderea urnelor va urma o declarație de presă. La sediul PSD este încordare, în așteptarea momentului-cheie al serii. Ambele tabere vor face numărători paralele ale votului după închiderea urnelor.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele rezultate ale EXIT-POLL-urilor realizate de partide 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Votul se încheie în țară la ora 21:00, când sunt așteptate și primele exit-polluri. Digi24 vă va prezenta un exit-poll comandat Institutului Român pentru Evaluare și Strategie

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!