REPORTAJ. Dramele din spatele nămeților

Data publicării:
tanti

Jurnaliștii i-au găsit pe localnicii din comuna Scânteieşti, judeţul Galaţi cu lacrimile îngheţate pe obraz. Pe feţele lor se citeste amărăciunea şi teama. Comuna lor a fost izolată în ultimele patru zile de troiene care ating doi metri. Pe uliţe, o linişte apăsătoare.

Echipa Digi24 a lăsat primele urme de paşi în zăpada troienită până la casa Elenei Neghină, semn că nu a mai trecut nimeni pe acolo de duminică. Pe ea am găsit-o într-o cameră mică împreună cu cei patru pui de căţel pe care i-a luat în casă, ca să nu moară în zăpadă.

Femeia nu a mai ieşit din casă de săptămâna trecută. A rămas şi fără apă şi fără pâine. Pe sobă fierbe o oală. Nu este mâncare pentru ea, ci pentru căței.

Gerul a îngheţat munţii de zăpada care înconjoară locuinţele. Iar doamna Petrica abia a croit un petic de drum până la poartă. Singură. Soţul ei este bolnav şi nu o poate ajuta.

Mă descurc cum pot. Fac mâncare, pâine, frământ făina pe care o avem, fac mămăligă”, spune aceasta.

Nici cei tineri nu au câştigat lupta în faţa urgiei. Oamenii au rămas înzăpeziţi şi nu au putut ajunge la serviciu.

Deşi utilajele de deszăpezire intervin, munca pare mai mult în zadar. Viscolul aduce zapada înapoi pe drumuri.

La câţiva kilometri, în Buzău, lucrurile stau la fel de rău. Oamenii par dintr-o altă lume. Un coşmar alb care îi urmăreşte de câţiva ani şi nu le dă pace. Zapada aproape ca atinge acoperisul caselor.

Oamenii încearca să supravieţuiască, însă e din ce în ce mai greu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri