15 cluburi închise pentru că au permis intrarea peste capacitate. Arafat: Dacă sunt 300 de oameni, nu 100, riscăm alte catastrofe

Data actualizării: Data publicării:
Raed Arafat participă la proiectul de educație sanitară „Învăț și salvez”, la liceul Nichita Stănescu din Ploiești, miercuri 13 aprilie 2022.
Şeful DSU, Raed Arafat. Foto: George Călin/Inquam Photos.

Șeful DSU, Raed Arafat, a atras atenția că în cluburi încă se permite intrarea unui număr de persoane mai mare decât capacitatea, motiv pentru care 15 localuri au fost închise la finalul anului trecut. El a precizat că riscăm să repetăm alte catastrofe numai prin faptul că în loc să fie 100 de oameni în interior sunt 300.

El a făcut apel ca oamenii să anunţe autorităţile dacă observă că într-un local ieşirea de urgenţă este blocată. 

"Colegii de la pompieri merg şi fac verificări. Legea prevede că dacă se eliberează în faţa lor ieşirea de urgenţă înseamnă că este ok. Nimeni nu ştie după ce pleacă pompierul de la control dacă persoana este atât de iresponsabilă să blocheze din nou ieşirea de urgenţă. Dacă vedeţi că sunt ieşirile de urgenţă blocate, anunţaţi şi vor veni colegii să verifice, pentru că este imposibil, nu putem păzi fiecare amplasament cu un pompier sau cu un poliţist. Pompierii merg şi fac verificările", a afirmat Arafat, care a menţionat că acest lucru ar putea fi anunţat inclusiv la 112. 

La sfârşitul anului trecut 15 cluburi au fost închise, iar măsura a fost luată pentru protecția populației, a anunțat Arafat.

"La sfârşitul anului trecut 15 cluburi au fost închise pentru număr mai mare decât cel permis în incintă, care este extrem de grav. Riscăm să repetăm alte catastrofe numai prin faptul că în loc să am 100 am 300 înăuntru şi când am o urgenţă să nu poată iasă şi să se calce în picioare ca să iasă şi să moară călcaţi unii de ceilalţi. Controalele vor continua, acţiunele IGSU-ului care au avut loc şi care au luat măsuri şi au luat măsuri serioase, amenzi faţă de astfel de nereguli şi închiderea acolo unde s-a impus. Şi acest lucru va continua, nu a fost o acţiune unicat, am zis că nu facem periodice şi ne oprim, facem acţiuni continuu", a declarat şeful DSU. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri