Sari la conținut

160 de kilograme de marijuana, confiscate în vama Calafat

Aproximativ 160 de kilograme de marijuana au fost confiscate de poliţiştii de frontieră doljeni, scrie News.ro. Drogurile au fost descoperite în rezervorul unui automarfar la volanul căruia se afla un cetăţean bulgar. Întreaga cantitate urma să ajungă în Slovenia.

Drogurile au fost descoperite după ce poliţiştii de frontieră din Vama Calafat au observat că rezervorul tirului, la volanul căruia se afla un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani, prezenta urme de sudură. Şoferul a declarat la vamă că transportă profile metalice.

Vameşii au efectuat un control asupra întregului vehicul cu ajutorul poliţiştilor bulgari.

„Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul autorităţilor vamale bulgare pentru ca mijlocul de transport să fie scanat cu ajutorul aparaturii X-Ray. În urma scanării, în rezervor au fost descoperite 172 colete, ce conţineau cantitatea totală de 159,12 kg de substanţă care a reacţionat pozitiv ca fiind marijuana”, a declarat comisarul de poliţie Dănuţ Rudăreanu, purtător de cuvând al Serviciului Poliţiei de Frontieră Dolj, potrivit News.ro.

Cazul a fost preluat de către Poliţia de Frontieră Bulgară pentru continuarea cercetărilor.

 

 

Pe aceeași temă

Prima bere cu canabis

Profitând de depenalizarea iminentă a canabisului în Canada, o firmă şi o universitate canadiană au lansat prima bere...