87 de infectări cu varianta Delta și 3 decese înregistrate în România

Data actualizării: Data publicării:
ilustratie a coronavirusului sars-cov2 colorata
Reprezentare grafică a coronavirusului SARS-CoV2. Foto: Profimedia Images

România a ajuns la 87 de de infectări cu tulpina Delta a coronavirusului SARS-CoV2 și 3 decese, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică. Peste jumătate din cazuri sunt în focare, dar în cazul a 31 de persoane infectate cu COVID-19 nu se cunoaște sursa infectării.

Din cele 2373 de secvențieri făcute până în 11 iulie, 1776 au fost cazuri cu variante „de îngrijorare”, cele mai multe cu varianta Alpha.

Din cele 87 de infectări cu varianta Delta, peste jumătate (49 de cazuri) se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) și 5 de colectivitate (27 cazuri). Focarele au fost înregistrate în 7 județe – Argeș,Bacău, Brașov, Dolj, Ilfov, Iași, Teleorman și municipiul București.

Dintre cazurile din focare, pentru 4 a fost menționat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susținută a variantei Delta - 3 în India și 1 în Finlanda.

36%, adică 31 cazuri, nu au nicio legătură epidemiologică menționată. Alte 5 cazuri care nu sunt aflate în focare au istoric de călătorie, din care 2 în Marea Britanie, 1 în Turcia, 1 în Irlanda și 1 este angatul unei firme de transport internațional.

Până acum, 3 persoane infectate cu varianta Delta au murit în România.

Este vorba despre doi bărbați din Bacău, care nu erau vaccinați împotriva COVID-19 și care fuseseră în Finlanda, și despre o femeie de 72 de ani din Argeș, care nu făcuse nici ea vaccinul anti-COVID.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri