Video Aglomerație infernală în Vama Nădlac II. Oamenii au așteptat chiar și 2 ore să treacă granița: „Cred că și pe jos mergi mai repede”

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie la vama nadlac II
Aglomerație a fost de la prima oră, din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic al vecinilor maghiari. FOTO: Captură video Digi24

Haos și nervi întinși la maximum sâmbătă în Vama Nădlac II din județul Arad. Românii care merg în concediu în afară sau revin acasă au stat zeci de minute la vama cu Ungaria. Aglomerație a fost de la prima oră, din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic al vecinilor maghiari.

Cine a avut drum prin Vama Nădlac II a trebuit să se înarmeze cu răbdare. Până să ajungă să facă formalitățile de intrare și ieșire din țară a durat mai bine de două ore.

- O oră și 45 de min. Deci nu se poate așa ceva. Este mult, este obositor. Suntem pe drum de 16 ore.

- Aproape trei ore. Foarte greu, bară la bară, mai mult stai pe jos. Cred că și pe jos mergi mai repede. Cu copiii ne descurcăm greu.

- De la Craiova, mergem în Germania. Avem timp de așteptare de o oră și 45 de minute. E foarte mult.

- Am făcut șase ore de la Pitești și cred că aproape cinci ore stăm aici în vamă. Este bătaie de joc!

- Am făcut aproape 15 ore. Mai ales cu un copil de opt luni e un pic mai greu.

Din cauza căldurii extreme, în vămi au fost amenajate și puncte de prim ajutor. Fericiți că au reușit să treacă vama, românii care s-au întors în țară s-au trezit că au de așteptat alte zeci de minute la coadă la rovinietă.

- Ca de obicei. În fiecare an se întâmplă chestia asta. La rând, aici sunt două ghișee. Ungurii au șapte, opt ghișee, noi doar două ghișee.

Un blocaj în sistemul informatic al vecinilor maghiari le-a pus capac celor care voiau să iasă din țară încă de la primele ore ale dimineții.

Dincă Andrei Alexandru - purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Arad: „Între 9 și 9:40 sistemul informatic al autorităților maghiare a fost nefuncțional, motiv pentru care s-au generat timpi mari de așteptare. În acest sens, Poliția de Frontieră a dispus măsura suplimentării arterelor pe sensul de ieșire din țară, adică două artere de pe sensul de intrare au fost transformate pentru a efectua formalitățile pe sensul de ieșire.”

În ultimele 24 de ore, peste 345.000 de persoane au intrat sau ieșit din țara noastră.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri