Alpinista Mihaela Gabi Ianoși a murit pe cel mai înalt vârf din America. Femeii i s-a făcut rău la câteva minute după escaladare

Data publicării:
ianosi
Alpinista Mihaela Gabi Ianoși a murit. Foto: Facebook

Alpinista Mihaela Gabi Ianoși a murit pe Aconcagua, cel mai înalt vârf din America. Potrivit publicației Todos Noticias din Argentina, femeia în vârstă de 56 de ani s-a simțit brusc rău și a leșinat, transmite Digi FM.

Un medic care urcase pe munte cu o altă expediție a observat că femeia are pulsul slab, i-a dat adrenalină și a încercat să o resusciteze. Mihaela Gabi Ianoși  nu a reacționat și a murit la scurt timp, potrivit raportului oficial al poliției argentiniene. Cazul este acum anchetat de Parchetul Uspallata, care va încerca să clarifice cauza morții româncei, scrie Adevărul.

Tragedia s-a petrecut la scurt timp după ce Mihaela a ajuns pe vârful Aconcagua, aflat la 6.960 metri altitudine. Alpinista era însoțită de un grup de turiști europeni, printre care și români, alături de care ajunsese pe vârf cu câteva minute înainte, mai arată sursa citată.

Pe 16 ianuarie, Mihaela Gabi Ianoși a postat ultima oară pe pagina sa de Facebook o filmare din momentul în care părăsea hotelul din Mendoza și pleca cu grupul ei spre prima tabără de campare în drumul spre Aconcagua.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri