Amenzi după protestul AUR de la Ministerul Sănătății. A fost întocmit și un dosar penal

Data actualizării: Data publicării:
Protest al antivacciniștilor AUR în fața Ministerului Sănătății.
Protest al antivacciniștilor AUR în fața Ministerului Sănătății. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Jandarmii au aplicat şase amenzi pentru nereguli constatate la protestul organizat joi de AUR la Ministerul Sănătăţii împotriva "vaccinării obligatorii". Totodată, a fost întocmit și un dosar penal pentru loviri.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, ca urmare a nerespectării prevederilor legale şi a evenimentelor petrecute pe timpul desfăşurării protestului, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.700 de lei, după cum urmează: 5 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice; o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, a fost întocmit un act de sesizare cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în conformitate cu prevederile art. 193 Cod penal.

Câteva sute de oameni au protestat joi în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, susţinând că se opun "vaccinării obligatorii".

Un bărbat, cunoscut ca "stegarul dac", s-a urcat pe faţada Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, un jurnalist a fost lovit de un bărbat în timpul protestului, agresorul fiind extras de jandarmi din mulţime şi dus la o secţie de Poliţie.

Reprezentanţi ai AUR au îndemnat participanţii să blocheze accesul în Ministerul Sănătăţii, încercând ulterior să pătrundă în interiorul clădirii, însă au fost împiedicaţi de jandarmi.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri