Anchetă la Jandarmerie în cazul Cumpănașu. Se verifică perioada în care a beneficiat de protecție și mașină de protocol

Data actualizării: Data publicării:
alexandru cumpanasu
Alexandru Cumpănașu coboară din mașina de protocol însoțit de garda de corp. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Corpul de Control al Ministerului de Interne face verificări la Jandarmeria Română după ce Alexandru Cumpănașu a primit în 2019 protecție din partea brigadei speciale de intervenție. În perioada august- octombrie 2019, protecția lui Cumpănașu a costat 400 de mii de lei.

Maria Moiș, jurnalist Digi24: În urmă cu un an și jumătate, la o lună după cazul Caracal, Alexandru Cumpănașu, care era și candidat la președinția României, se plângea că a primit mai multe amenințări.

La acel moment s-a plâns de acest lucru atât în presă, cât și la fostul ministru de Interne Mihai Fifor.

Din informațiile de la acea vreme reiese faptul că nu exista un dosar penal în ceea ce privește presupusele amenințări, dar cu toate acestea, la acel moment Alexandru Cumpănașu a primit protecție din partea Ministerului de Interne. Mai precis, Cumpănașu avea o gardă de corp formată din lucrători de la Brigada Specială de Intervenție și beneficia pentru deplasări de o mașină de protocol.

Alexandru Cumpănașu s-a plimbat timp de 3 luni escortat de jandarmi. În această perioadă, MAI ar fi cheltuit 400.000 de lei.

Această informație apare și într-un raport al Curții de Conturi, întocmit după un control la Jadarmeria Română în vara anului trecut, iar acest raport a fost trimis de Curtea de Conturi la MAI în decembrie 2020, pentru verificări suplimentare.

Acum, noul ministru de Interne a decis să trimită Corpul de Control la Jandamerie pentru a verifica în baza căror norme, a cărei legi, a primit Alexandru Cumpănașu protecție din partea Jandarmeriei la acea vreme.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri