Angajații RATB și cei care lucrează în termoficare, iluminat sau servicii sociale vor fi testați pentru coronavirus

Data publicării:
gabriela firea Inquam Photos Octav Ganea 2ed_ogn_3761
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Primarul Capitalei a anunțat vineri, în debutul ședinței de Consiliu General, că vor fi achiziționate 3.000 de teste pentru an pentru angajații din transportul public în comun, iluminat, termoficare și servicii sociale. De asemenea, vor fi testate peste 6.000 de cadre medicale din spitalele administrate de primărie. Gabriela Firea nu a mai adus însă în discuție proiectul de testare în masă a bucureștenilor.

„Propunem astăzi testarea angajaților care nu au cum să stea acasă în această perioadă. Pe lângă medicii angajați în spitalele municipale, pentru care am comandat 6.000 de teste, vom achiziționa 3.000 de teste pentru angajații din transportul public în comun, iluminat, termoficare și servicii sociale. Ei ar putea fi la rândul lor vector de transmiterea al coronavirusului și considerăm că trebuie să extindem testarea”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței CGMB sunt și alte proiecte care prevăd amenajarea unor spații pentru copiii ai caror parinti sunt cadre medicale, asistenti sociali sau sunt infectati cu noul coronavirus, precum și achiziționarea de halate de protecție și mănuși pentru medici, iar în cazul medicilor stomatologi care au cabinete amenajate în spații închiriate de la Primărie, aceștia să nu se plătească chiria.

Gabriela Firea renunță și la o parte dintre companiile municipale, care vor fi comasate.

Din 21 de companii înființate de primărie, prin fuziune și absorbție vom rămâne cu 13 companii pentru că e neveoie să restrângem bugetele. Banii să meargă către serviciile de utilitate publică Se vor regăsi ca departamente. Nu e o renunțare la idee ci o reducere având în vedere contextul”, a declarat Firea.

Într-un comunicat de presă, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, susține că decizia de a comasa companiile municipale are scopul de a amesteca raportarea financiară pentru a ascunde pierdierile.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri