Apel al Ambasadei Ucrainei în România: Oamenii să nu posteze pe internet imagini cu dronele care atacă porturile de la Dunăre

Data publicării:
drapeulul ucrainei in albastru galben pus pe catarg in curtea ambasadei
Drapelul Ucrainei în curtea Ambasadei. Sursa foto: pagina de facebook a Ambasadei Ucrainei în România

Ambasada Ucrainei în România face apel ca oamenii să nu filmeze şi să nu posteze pe reţelele sociale imagini cu dronele care atacă porturile dunărene şi cu funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. Într-un mesaj pe Facebook, oficialii avertizează că rușii „monitorizează activ internetul şi, primind informaţii suplimentare, îşi ajustează atacurile”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Rusia continuă să terorizeze populaţia paşnică ucraineană şi să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupaţionale ruse au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, şapte persoane au fost rănite, depozite şi silozuri de cereale au fost avariate. Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internaţional umanitar de către agresorul rus, dorinţa lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflaţi în nevoie”, arată, într-o postare pe Facebook, Ambasada Ucrainei în România.

Reprezentanţii ambasadei fac referire la imaginile video postate pe internet cu aceste atacuri. „Cu regret astăzi observăm o diseminare pe reţelele de socializare şi în unele mass-media a unor filmuleţe privind dronele care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene.

În condiţiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmuleţe reprezintă o ameninţare nu numai la adresa siguranţei funcţionării porturilor dunărene, ci şi direct pentru populaţia civilă care locuieşte în această regiune. Agresorul rus monitorizează activ internetul şi, primind informaţii suplimentare, îşi ajustează atacurile sale. Facem apel la toţi să nu filmeze şi să nu disemineze astfel de vodeo pe reţelele de socializare şi în mass-media, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre”, transmit aceştia.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri