Apelul g4media.ro, după atacul de ieri al lui Liviu Dragnea: „Libertatea presei se află în pericol, iar jurnaliștii sunt hărțuiți”

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea și viorica dancila
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Site-ul g4media.ro face apel public la respectarea libertății presei, într-un articol publicat online. Iar jurnalistul Dan Tăpălagă scrie pe pagina oficială de Facebook că: „G4Media.ro își rezervă dreptul de a avertiza organizațiile internaționale asupra faptului că, în România, libertatea presei se află în pericol iar jurnaliștii de investigații sunt hărțuiți constant, atacați și amenințați”.

liviu dragnea și viorica dancila
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

G4media face referire la declarația făcută ieri de liderul PSD Liviu Dragnea în conferința de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă.

CITIȚI ȘI: Poziția g4media.ro, după atacul lui Dragnea. Liderul PSD vrea proiect de lege pentru verificarea finanțării mai multor publicații

Am citit pe un site extrem de bine informat și foarte serios, nu pe al vostru, că în completul inițial erau trei la doi în defavoarea mea. M-aș fi așteptat că CSM să se autosesizeze și să îi întrebe de unde au aceste informații, că și eu sunt curios de unde au aceste informații. Deci dacă am început în România se discute atât de liber, atât de transparent, că unii judecători, înainte să înceapă procesul, au deja o opinie formată - unii pro, unii contra - mi se pare un lucru de o gravitate foarte mare. Bineînțeles că nu îl targe nimeni la răspundere, pentru că este din sistem, domnul așa-zis jurnalist. În al doilea rând, toate demersurile pe care le-am făcut și le voi face pe această speță au un motiv foarte clar și de care cred că trebuie să beneficieze orice român într-un stat normal și într un stat de drept. Dorința mea este ca eu și toți justițiabilii să fim judecați de niște completuri constituite legale, ca să nu ajungem iar în situația nedorită să se constate că au fost nelegale și să se ia de la capăt, pentru că m-am cam săturat”, a spus Liviu Dragnea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jurnalistul Dan Tăpălagă, unul dintre fondatorii g4media.ro, i-a răspuns liderului PSD printr-o postare pe Facebook:În cele opt luni de la lansare, Liviu Dragnea a atacat G4Media.ro de trei ori. Marți, a cerut din nou să fim verificați, anchetați. Vrea să ne afle sursele de informații, după ce G4Media a dezvăluit mizele schimbării completurilor de cinci de la Înalta Curte, unde se judecă procesul liderului PSD.

G4Media.ro califică drept inacceptabile presiunile exercitate de liderul de facto al guvernului împotriva presei independente, atât cât a mai rămas din ea. Amintim că și colegii de la RISE Project au fost somați de o instituție a statului să-și dezvăluie sursele de informații, după dezvăluirile referitoare la relația dintre familia Dragnea și Tel Drum.

A chestiona sursele unui jurnalist înseamnă a ataca esența presei, a lovi în libertatea de exprimare. Dragnea și guvernul său ar dori să-i reducă la tăcere pe toți cei care îi critică sau le investighează afacerile. Recentele amenințări cu amenzi aberante lansate împotriva RISE Project de o instituție a statului reprezintă tot o tentativă de intimidare a jurnaliștilor de investigații.

G4Media.ro face un apel public la încetarea oricăror atacuri la jurnaliștii independenți și își rezervă dreptul de a avertiza organizațiile internaționale asupra faptului că, în România, libertatea presei se află în pericol iar jurnaliștii de investigații sunt hărțuiți constant, atacați și amenințați”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”