Arafat: Trebuie motive medicale serioase să nu porți masca, te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile

Data actualizării: Data publicării:
masca de protectie sanitara
Foto: Guliver/GettyImages

Cine nu poartă mască din motive medicale ar fi într-o situație atât de serioasă încât să nu poată îndeplini multe activități, a spus la Digi 24 șeful DSU, Raed Arafat. El sugerează că persoanele care sunt scutite de la portul măștii de protecție sau refuză să o folosească își pot exercita activitatea exclusiv online.

„Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile”, a spus Arafat la Digi24.

„Orice persoană care se află în prejma unei persoane care nu vrea să poarte masca are dreptul să se ridice și să plece, pentru că poate consideră că viața îi e pusă în pericol, pentru că nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu”, a adăugat el.

„În momentul în care n-ai posibilitatea să porți masca sau nu vrei, participi online, există tehnologie modernă, să nu fii fizic la fața locului”, a mai spus Arafat.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri