AVERTISMENT: Imaginea Digi24.ro este clonată și folosită alături de numele unor vedete din România pentru escrocherii

Data actualizării: Data publicării:
colaj digi (1)
Imaginea Digi24, folosită pentru escrocherii.

Digi24.ro își avertizează cititorii să nu deschidă paginile fake distribuite pe rețelele sociale care folosesc imaginea noastră dar nu au adresa noastră de internet: www.digi24.ro. În ultima perioadă au apărut în spațiul online multe clone ale site-ului nostru, cu adrese false, care copiază logo-ul Digi24 și fontul folosit de noi, pentru a induce în eroare cititorii, făcându-i să acceseze așa zise știri, care sunt false, despre vedete din România, unele dintre aceste așa zise știri susținând că aceste vedete promovează anumite produse și servicii. 

Spre exemplu, una dintre aceste așa zise știri pare a fi sponsorizată pe Facebook de pagina unui fost guvernator din Sri Lanka, care, deși are bifă albastră, nu pare să fie o pagină oficială de om politic. 

Specialiștii susțin că linkurile de acest fel, odată accesate, pot fi periculoase pentru că pot să sustragă date personale din dispozitivul electronic ale celui care face clik pe el, sau pot fi folosite pentru escrocherii financiare. 

Nu o sa publicăm linkurile respective, pentru a nu fi accesate, în urma verificării făcute de noi a rezultat că sunt redirecționări către pagini goale sau către pagini care promovează scheme financiare. 

De altfel, faptul că este vorba despre înșelătorii este vizibil inclusiv din greșelile de gramatică și limbă română, de exemplu în cazul folosirii imaginii Andreei Marin este folosit pronumele personal masculin - „El a fost dat în judecată” - și este copiată exact aceeași informație falsă distribuită despre Mihai Gâdea. 

Exemple de știri FALSE postate de site-uri FALSE care clonează imaginea Digi24.ro și folosesc în mod fraudulos imaginea unor vedete din România: 

 

Editor : Adriana Duțulescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri