Video Bode, după ce a fost acuzat de Drulă că a cumpărat BMW-uri în loc de aparate drug test: E un neterminat politic; urcă pe cadavre

Data actualizării: Data publicării:
lucian bode gesticulează
Lucian Bode. Foto: Inquam Photos / George Călin

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a răspuns, marți, acuzațiilor președintelui USR, Cătălin Drulă, care a declarat în ziua precedentă, ca reacție la tragedia de la 2 Mai, că miniștrii PNL de la Ministerul de Interne au preferat să cumpere BMW-uri din fonduri europene, în loc să doteze Poliția Română cu aparate de depistare a drogurilor. Bode spune că Drulă este lipsit de compasiune și „se urcă pe cadavre pentru a câștiga puncte politice”.

„Comentez declarația unui neterminat politic, Drulă, care fără nicio urmă de compasiune față de această tragedie se urcă pe cadavre și vrea să câștige puncte politice, acuzându-mă pe mine că am deturnat fonduri europene pentru a achiziționa autospeciale și nu drug teste. Dacă avea puțin creier, și cum nu are din păcate, se documenta și găsea public următoarele informații: proiectul la care face referire cu fonduri europene, sunt de fapt două proiecte - monitorizare trafic rutier(...).

Primul proiect prevede achiziționarea a 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat; achiziționarea unui soft care să regleze cele 1.400 de tablete; achiziționarea unui soft care să integreze informațiile dintre aceste tablete; achiziționarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parțial; achiziționarea a 44 de drug teste, lucru care se întâmplă acum, este în procedură. Pe celălalt proiect, Ministerul Afacerilor Interne are procedură de achiziție 200 de drug teste, respectiv 800 de etilometre. Toate aceste informații sunt publice. Am convingerea că aceste echipamente vor intra în dotarea Poliției Române până la sfârșitul acestui an”, a declarat Bode.

Președintele USR Cătălin Drulă i-a acuzat, luni, pe miniștrii PNL de la Ministerul Afacerilor Interne, că au deturnat fonduri europene, iar în loc să doteze Poliția Română cu aparate de depistare a drogurilor au preferat să cumpere BMW-uri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Proiectul cu finanțare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri de la prietenul președintelui avea inclusiv o componentă de achiziționare aparate DrugTest, printre multe altele. BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanțe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziționate. Asta arată prioritățile lor”, a declarat Cătălin Drulă.

În același timp, liderul USR i-a cerut prim-ministrului Marcel Ciolacu să-l demită pe ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. „Premierul Ciolacu trebuie să-l demită pe Predoiu care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliția Română. La toate întrebările concrete ale presei, acest obraznic ministru răspunde sfidător că sunt „detalii tehnice”. Predoiu trebuie să plece acasă. După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliția Română”, a mai scris Drulă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri