București, după cele 3 zile de relaxare. Regulile pe care trebuie să le respecte cei care circulă cu mijloace de transport în comun

Data publicării:
Bucuresti

Este primul început de săptămână după ridicarea stării de urgență și este de așteptat ca Bucureștiul să se aglomereze. Mulți oameni revin la serviciu în această dimineață, cu mașinile proprii sau cu mijloacele de transport în comun, unde călătorii trebuie să respecte câteva reguli împotriva răspândirii noului virus.

Începând de luni trebuie să purtăm mască atât în mijloacele de transport în comun de suprafață, cât și la metrou. La stațiile de metrou sunt polițiști și jandarmi care verifică dacă cei care intră în subteran poartă echipament. 

Lumea păstrează distanța, au fost puse marcaje, iar în metrou, locurile unde este permis să ne așezăm sunt marcate cu semne vizibile, de culoare verde. 

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de luni un proiect de hotărâre privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Deputații au aprobat miercuri legea care prevede măsurile dispuse în perioada stării de alertă. Conform actului normativ, în perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor și pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.

De asemenea, legea prevede că pot fi deschise mall-urile mici și terasele. Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri