Exclusiv Burduja spune că vor mai avea loc avarii la rețeaua de termoficare din București: „Nicio administrație nu a absorbit bani europeni”

Data actualizării: Data publicării:
sebastian burduja
Sebastian Burduja FOTO: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat marți seară, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că vor mai avea loc avarii la rețeaua de termoficare din București, adăugând că nicio administrație nu a reușit să absoarbă bani europeni. El a mai explicat că Nicușor Dan a pierdut 200 de milioane din fonduri europene, ceea ce este un eșec, precizând că „nu mai putem permite ca în 2024, în Capitala României, zeci de mii de bucureșteni să nu aibă în toiul iernii apă caldă și căldură.

„Această avarie ar putea să se repete, categoric. E o rețea de termoficare care are o durată de exploatare de 40, 50, 60 de ani. Bucata care a pocnit marți e în exploatare din 1981”, a declarat Sebastian Burduja.

El a explicat că „din păcate, nicio administrație din București, nici Firea, nici Nicușor Dan, nu a reușit să absoarbă bani europeni.

„Nicușor Dan a dat drumul până la urmă la un program, dar foarte târziu. I-a luat un an jumate să scoată în portalul de achiziții procedura. Nu a schimbat nimic la ea. Așa cum a primit-o când a preluat mandatul la fel a scos-o. I-a luat un an de zile să evalueze ofertele și s-a trezit că până la final de 2023, când programul s-a închis. A putut să reabiliteze undeva la șase kilometri, deci a pierdut cam 200 de milioane din fonduri europene”, a mai spus el.

De asemenea, a mai adăugat că „este un eșec și cred că nu mai putem permite în 2024 ca în capitala României zeci de mii de bucureșteni să nu aibă în toiul iernii apă caldă și căldură”.

Referitor la frica românilor de facturi mai mari, ministrul Energiei a mai spus că ei trebuie să-și asigure un climat confortabil în casă.

„Să-și asigure un climat confortabil. Nu mai suntem în vremurile în care să înghețăm de firg în casă. Nu e normal ce se întâmplă în București. Nu ar trebui să mai stăm cu temerea că dăm drumul la apă caldă și ne trezim că facem duș cu apă rece sau că nu avem caloriferele calde. Trebuie fiecare român să-și gestioneze bugetul și să-și asigure un climat corect în casă”, a mai spus ministrul.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri