Cărtărescu: Evenimentele evoluează spre o cale fără întoarcere. Consecinţele pentru România ar putea fi tragice

Data publicării:
scriitorul Mircea Cărtărescu
Foto: captură Digi 24

Scriitorul Mircea Cărtărescu atrage atenţia că evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi consecinţele pentru România ar putea fi tragice. El face referire, într-o postare pe pagina sa de Facebook, la limbajul folosit de președintele PSD Liviu Dragnea și apropiați ai săi, care, în opinia sa, sugerează o politică de forţă care vizează oamenii”.

„Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roşie. El a-ncetat să mai fie un partid normal care duce o politică normală, devenind un posibil grup de asalt în slujba unui potenţial dictator. E extrem de îngrijorător limbajul folosit de Liviu Dragnea şi de cei din jurul său, pentru că sugerează o politică de forţă care vizează oamenii”, a scris Mircea Cărtărescu duminică pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

Scriitorul consideră că „de-acum ne putem aştepta la represalii fizice împotriva personalităţilor oponente şi a protestatarilor, ca şi la o guvernare discreţionară, prin dictat”.

„Evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi consecinţele pentru România ar putea fi tragice în sensul cel mai concret al cuvântului. Sper într-un miracol de ultimă clipă care să evite inimaginabilul. Nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: «Deşteaptă-te, române!»”, a spus Cărtărescu.

Un protest intitulat „Cod roşu de OUG” este anunţat pentru duminică seară în Piaţa Victoriei, peste cinci mii de persoane arătându-se interesate de evenimentul creat pe Facebook. Şi în mai multe judeţe din ţară comunităţile de protestatari au anunţat manifestări similare.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri