Celebrele seriale britanice despre medici donează spitalelor echipamentele folosite de actori

Data publicării:
Medical team stacking hands
Foto: Getty Images

Serialele TV britanice, ale căror acțiune se desfășoară în spitale și sistemul medical, „Casualty” și „Holby City” vor dona obiecte de uz medical și echipament de protecție către NHS, sistemul național de sănătate britanic, pentru a ajuta în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, relatează BBC.

BBC, televiziunea care produce aceste seriale, a confirmat că se află în contact cu spitale NHS pentru a oferi mai multe echipamente, obiecte și alte provizii medicale folosite de actori și scenariști, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

„Casualty și Holby City promovează eroismul medicilor NHS și suntem bucuroși să ajutăm și să facem tot ce putem pentru a răsplăti curajul și altruismul medicilor din viața reală care se confruntă cu această situație dificilă. Ne aflăm în discuții cu reprezentanți ai NHS pentru a dona echipament de protecție și alte obiecte de uz metal pentru a le fi de ajutor”, a spus Simon Harper, producător executiv la BBC.

Cei de la BBC nu au dat și alte detalii referitor la tipul de echipament medical sau cantitățile în care va fi el donat. Cele două seriale rulează din 1986, respectiv 1999, iar producerea lor a fost oprită pe perioada pandemiei de coronavirus.

În prezent, aproximativ 2,5 miliarde de oameni, aproape o treime din populația lumii, se află sub restricții de circulație din cauza pandemiei de coronavirus, iar peste 19.000 de persoane au murit din cauza bolii.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri