Cine era bărbatul împuşcat mortal de polițiști. El a înjunghiat un agent cu o foarfecă

Data actualizării: Data publicării:
barbat-ucis-politisti-scandal
Foto: Digi24

Bărbatul împușcat miercuri dimineața de polițiști, în Capitală, a devenit agresiv când a fost somat şi l-a atacat pe unul dintre angajaţii MAI cu o foarfecă. Bărbatul a fost împuşcat în zona pieptului și a fost dus la Spitalul Elias din Bucureşti, unde a murit câteva ore mai târziu.

Totul a început după un apel la 112 care anunţa că un bărbat ameninţă angajaţii hotelului în care era cazat. În momentul în care poliţiştii au sosit în hotel, bărbatul a devenit agresiv cu oamenii legii şi i-a ameninţat şi pe ei.

Când au încercat să îl imobilizeze, individul i-a lovit şi a reuşit să îl rănească pe unul dintre poliţişti. Mai apoi, bărbatul a fugit la un etaj superior al hotelului, unde poliţiştii au folosit armamentul.

Bărbatul a fost rănit în piept şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Elias. Poliţistul rănit de bărbatul împușcat este internat și el în spital.

El era cunoscut autorităților, după ce în ianuarie 2016 a intrat cu maşina personală în gardul Guvernului, relatează Bogdan Ocnaru, jurnalist Digi24. Bărbatul a fost reținut atunci și eliberat ulterior.

Atunci, el a spus că a încercat să intre în curtea Guvernului ca formă de protest faţă de terorism şi pentru drepturile omului. Fusese dat afară cu câteva zile înainte de la televiziunea la care lucra.

„Gestul în sine nu avut nicio legătura cu mesajul transmis. E ceva separat şi a vrut să atragă atenţia asupra mesajului, au fost două lucruri care n-au avut practic legătura între ele. Mesajul a fost unul foarte simplu, a fost un mesaj care a vrut să transmită oamenilor simpli detaşare faţă de violenţă şi solidaritate crescută faţă de cetăţenii României şi a fost un mesaj care să vină cumva cu lucrurile care merg bine în ţara asta”, declara acesta la vremea respectivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri