Cine era milionarul mort în Costa Rica, din investigaţia Rise Project despre Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
costel-comana-a-fost-coleg-de-facultate-cu-liviu-dragnea-si-i-proteja-afacerile-ca-paravan-163586-1

La sfârşitul lunii februarie 2015, Costel Comana, unul dintre fondatorii companiei Regiotrans, a fost găsit mort într-un avion cu destinaţia Costa Rica. Oficial, se afla în vacanţă cu prietena sa, dar autorităţile locale aflaseră că milionarul român călătorea des în Costa Rica, iar vizitele sale erau scurte. Ca urmare, investigaţiile au fost extinse pentru a se afla legăturile lui Costel Comana cu această ţară. 

costel-comana-a-fost-coleg-de-facultate-cu-liviu-dragnea-si-i-proteja-afacerile-ca-paravan-163586-1

Costel Comana a murit la finele lunii februarie. Era într-un avion cu destinaţia Costa Rica, în care se îmbarcase de la Bogota, capitala Columbiei. Comana nu vizita pentru prima oară acea ţară. De fapt, nu o vizita pentru prima oară în luna februarie 2015. Potrivit autorităţilor din Costa Rica, Comăna mai călătorise acolo, pentru două zile, cu aproape trei săptămâni mai devreme.

Aproape de aterizare, femeia alături de care călătorea a alertat stewardesele, îngrijorată că partenerul ei nu s-a mai întors de la toaletă. Însoţitoarele de zbor l-au găsit pe omul de afaceri fără suflare, cu o eşarfă strânsă în jurul gâtului. Costel Comana era acţionarul majoritar al companiei feroviare Regiotrans. Viaţa lui părea de invidiat până în 2014, când a început să aibă probleme de sănătate şi a suportat o intervenţie delicată la coloana vertebrală.

Apoi, în săptămâna care a precedat decesul, omul de afaceri a aflat că procurorii anticorupţie începuseră o anchetă care îi viza firma. Cu toate acestea, avea planuri de viitor şi nu dădea senzaţia că renunţă la luptă.

„Trebuia să fie pe 6 martie în București și tocmai vorbisem să facem Paștele împreună”, spune Cristi Pascu, prieten cu Costel Comana, potrivit Digi24 TV.

Potrivit Rise Project, Costel Comana a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea.

Ce comunica, oficial, MAE de la Bucureşti cu privire la acest caz

„În data de 25 februarie 2015 consulul onorific al României în Republica Costa Rica a informat telefonic Ambasada României la Ciudad de Mexico, în a cărei circumscripţie se află şi Costa Rica, asupra decesului unui cetățean român.

Incidentul a fost semnalat misiunii diplomatice şi de către autorităţile locale competente care au confirmat decesul cetăţeanului român.

Potrivit primelor informaţii obţinute, cetăţeanul român s-ar fi sinucis prin strangulare, în grupul sanitar al avionului. Cetățeanul român se afla la bordul unei aeronave care efectua o cursa între aeroportul Bogota, Columbia, și aeroportul internațional Juan Santamaria din San Jose, Costa Rica. Acesta era însoţit de o femeie de cetăţenie română”, se arăta în comunicatul de presă remis de Ministerul Afacerilor Externe din România, la data respecitvă.

Ancheta DNA

Omul de afaceri avea însă motive să fie îngrijorat. Era căutat de procurorii anticorupţie care voiau să îl audieze în dosarul în care partenerul lui de afaceri fusese arestat cu o sptămână înainte.

Compania Regiotrans deţine 15 la sută din piaţă şi în 2013 a avut venituri de 60 de milioane de euro. Procurorii cred însă că afacerile mergeau bine pentru că acţionarii mituiau oficiali de la Ministerul Transporturilor şi Căile Ferate Române ca să obţină subvenţii de la stat şi mai multe rute pe care să circule trenurile particulare.

Costel Comăna divorţase de soţie, dar încă locuiau sub acelaşi acoperiş. Omul de afaceri a fost anul trecut pe locul 166 în topul milionarilor din România, era proprietarul a trei companii din domeniul feroviar şi deţinea mai multe proprietăţi imobiliare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri