Ciolacu acuză fraudarea votului la moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea: „Moțiunea a trecut”

Data publicării:
marcel ciolacu si sorin grindeanu in plenul camerei deputatilor
Foto: INQUAM Photos/ Goerge Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu acuză că votul la moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea, respinsă de plenul Camerei Deputaților, a fost fraudat. Ciolacu spune că moțiunea ar fi trecut cu voturile parlamentarilor prezenți în sală, însă parlamentarii puterii au adunat și voturile online, astfel moțiunea fiind respinsă.

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra! Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!”, scrie Ciolacu.

Președintele PSD mai spune că parlamentarii PNL și USR PLUS fac politica de pe vremea Robertei Anastase.

„Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință! Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii! PNL și USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase. Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari. Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ține în funcție un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a țării cu fonduri europene”, a mai scris Ciolacu.

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 143 voturi „pentru”, 171 „împotrivă” şi o abţinere.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri