Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost respinsă

Data publicării:
inquam ghinea
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 143 voturi „pentru”, 171 „împotrivă” şi o abţinere.

În moțiunea „Cristian Ghinea, de la zero la abis”, social democrații i-au reproșat ministrului că blochează absorbția de fonduri pentru autoritățile locale, că „îndatorează” țara cu 15 miliarde de euro prin PNRR și că banii luați prin planul de redresare sunt „doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR.”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea a declarat în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea de luni, că textul moțiunii este un „fake news”.

„Am citit textul moțiunii, este un banc prost. Am tot zis că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, așezat. Văd și azi aici că nu am cu cine. Domnul Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii că vă suspendă contul pentru fake news”, a spus Ghinea în Parlament.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu l-a acuzat în timpul dezbaterilor pe Cristain Ghinea că a folosit PNRR pentru a da o lovitură de miliarde. 

„Ați ajuns să fiți un fel de Clotilde Armand cu barbă și burtă. Faceți pariuri publice la televizor pe miliardele europene. Texte întregi din PNRR sunt luate cu copy-paste. Doar asta știe să facă domnul Ghinea. A făcut asta ani de zile. Ați folosit PNRR, alături de domnul Barna, să dați o lovitură de miliarde. Nu este vorba despre dezvoltarea României, e vorba despre dezvoltarea dinastiei consultanților. Produce doar tone de hârtie, dar gata să pape 2 miliarde de euro pentru redresare”, a spus Grindeanu.

Social-democraţii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros toate respinse de Parlament.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri