Ciolacu e „foarte mulțumit” de Grindeanu: „E prima oară când văd o viziune de ansamblu. Am depăşit o absorbţie de peste 93%”

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu grindeanu
Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, la Mizil, după vizita de lucru la loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti- Buzău (A7). Foto: Captură Facebook/Guvernul României

Prioritatea Guvernului este infrastructura mare, „care se și multiplică cel mai mult în economie”, a declarat marți premierul Marcel Ciolacu, după vizita de lucru la loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti- Buzău (A7). Prim-ministrul a anunțat că, pentru prima dată, România are un grad de absorbție a fondurilor europene de peste 93% în acest moment în sectorul infrastructurii.

„Trebuie să fim corecți și să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiții și decontări. E pentru prima oară, poate și pentru că sunt implicat direct cu domnul Grindeanu, când văd o viziune de ansamblu.

Trebuie o coordonare ca toate proiectele să se și închidă în același timp – Autostrada Moldovei, Centura Bucureștiului, sudul României care să meargă spre Constanța. Conexiunile sunt foarte importante pentru că dau o coerență în trafic. Dacă am fi avut Austostrada Moldovei ne-ar fi fost mult mai ușor”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a precizat că „din punctul lui de vedere, prioritatea numărul unu este exerciţiul financiar trecut”.

„Vreau să vă anunț că am depășit o absorbție de peste 93% în acest moment. Mai avem doar octombrie, noiembrie și decembrie să ne încadrăm cu plățile. (...) Mi-aș dori, pentru prima oară în istoria României, să ajungem la absorbție de 98 – 99%, poate 100% ținând cont de supracontractare”, a arătat premierul, precizând că este nevoie de o „coordonare interministerială”.

„După această prioritate, prioritatea Guvernului rămâne infrastructura mare, care se și multiplică cel mai mult în economie. Cred că este cazul ca Moldova să aibă autostradă, este cazul să mergem din sudul țării până la Constanța și este cazul ca și Capitala României să aibă în sfârșit o centură”, a spus Marcel Ciolacu.

„Sunt bani. Sunt și bani europeni, sunt și bani de la bugetul statului, rămân sume necheltuite și din exercițiul financiar trecut”, a mai spus acesta.„Sunt foarte mulțumit de Ministerul Transporturilor, de ritmul pe care ministrul Sorin Grindeanu îl impune în acest moment la infrastructura mare, și sunt foarte mulțumit că sunt împreună cu Sorin și vedem, în sfârșit, că Moldova va avea o autostradă”.

La rândul său, Sorin Grindeanu a afirmat că se așteaptă ca în următoarea lună ritmul lucrărilor pe șantiere să crească în intensitate, având în vedere că „resurse financiare există, nu este o problemă de bani”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri