Cîțu: Pentru anumite categorii e nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau testată. Eu înclin spre testare, din surse proprii

Data actualizării: Data publicării:
test covid
Test pentru COVID-19. Foto: Profimedia Images

Premierul Florin Cîţu spune că se discută despre posibilitatea testării periodice sau a vaccinării obligatorii pentru anumite categorii, ca personalul medical, personalul din învăţământ, angajaţi din sectorul public și cei din centrele pentru vârstnici, dar că nu a fost luată încă o decizie. Cîțu spune că preferă varianta testării, din banii proprii, pentru aceste categorii profesionale, în condițiile în care vaccinul este gratuit.

„Eu nu am susţinut vaccinarea obligatorie. În continuare ne uităm la variante, eu am vorbit de testare. Sunt anumite profesii, medici, de exemplu, care intră în contact cu pacienţii, unde trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Cîțu la TVR.

„Pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată, dacă nu vaccinată. Este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal, nu e luată o decizie. Înclin în acest moment să merg spre testare şi pentru că vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii”, a adăugat el.

„Par până la urmă trebuie să ne gândim că vorbim de sănătatea pacienţilor şi putem, prin comportamentul nostru, dacă nu suntem vaccinaţi putem să răspândim acest virus către pacienţi care vin să se trateze de altă boală”, a spus Cîțu.

El a adăugat că sunt discuții și despre alte categorii profesionale - cadrele didactice, personal din sectorul public.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri