Cod portocaliu de ploi torențiale, fulgere și grindină în București și mai multe județe

Data actualizării: Data publicării:
ploaie puternica
Meteorologii anunța ploi. FOTO. InquamPhotos/Octav Ganea

Meteorologii au emis, duminică după-amiază, mai multe avertizări cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii pentru mai multe zone ale țării.

Până la ora 19:00, sunt vizate averse torențiale ce vor acumula 35...40 l/mp, izolat 50...60 l/mp, strat de grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în mai multe localități din Bacău, Neamț, Iași și Vaslui.

Până la aceeași oră sunt vizate averse torențiale ce vor acumula 35...40 l/mp, izolat 50 l/mp, strat de grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în mai multe localități din Galați și Vrancea.

Până la 18:30, în București, a fost emis un cod portocaliu pentru fenomenele: averse torențiale ce vor acumula 20...30 l/mp, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pentru județul Ilfov, atenționează cod portocaliu vizează averse torențiale ce vor acumula 35...40 l/mp, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, și este valabilă până la aceeași oră.

Totodată, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe întreg tronsonul Autostrăzii A3 București – Ploiești este semnalată ploaie torențială, vizibilitatea fiind scăzută din această cauză, existând riscul de acvaplanare. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri