ANM a emis o nouă atenționare nowcasting Cod portocaliu de vânt. Care sunt zonele afectate

Data actualizării: Data publicării:
O femeie se protejeaza de vant cu umbrela
Foto: Shutterstock

ANM a emis o atenționare nowcasting cod portocaliu de vânt puternic în județul Buzău. De asemenea, în vigoare se află și un cod galben, valabil pentru mai multe județe din țară până la ora 18:00.

ploaie vant toamna shutterstock_90414193
Foto: Shutterstock

Codul portocaliu de vânt puternic în Buzău este în vigoare, joi, între orele 7:30 și 10:00. Se vor semnala: vânt puternic cu rafale ce vor atinge 100...120 km/h, anunță ANM.

Vor fi afectate cu precădere localitățile Nehoiu, Berca, Pârscov, Lopătari, Gura Teghii, Vintilă Vodă, Siriu, Scorțoasa, Mânzălești, Bisoca, Cozieni, Brăești, Sărulești, Bozioru, Odăile, Cănești, Valea Salciei, Chiliile.

Cod galben de vânt - 25 octombrie

Astăzi, până la ora 18:00, mai este în vigoare o atenționare cod galben de vânt, ninsori viscolite și spulberate.

În zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90...100 km/h și va fi viscol puternic.

De asemenea, în nordul și centrul Moldovei și sunt vizate intensificări ale vântului.

Pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri