Cod roșu de viscol emis de meteorologi pentru această seară, în mai multe zone de munte

Data actualizării: Data publicării:
masini pe autostrada viscol
FOTO: Infotrafic

Meteorolgii au emis un cod roșu de viscol valabil pentru seara de luni, între orele 17:30 și 23:00 pentru zonele de munte din județele Caraş-Severin și Hunedoara. Ulterior a fost emis cod roșu și pentru zona de munte din județul Cluj.

ACTUALIZARE 21.40: Meteorologii au prelungit alerta Cod roșu de vânt puternic la altitudini de peste 1.800 de metri din județele Caraş-Severin și Hunedoara până la ora 23.00. Se anunță în continuare intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140...145 km/h, zăpadă puternic troienită și vizibilitate redusă total.

ACTUALIZARE 19:00 - A fost emis cod roșu în intervalul 19:00 - 22:00, în zona de munte, la peste 1800 metri, în județul Cluj. Este așteptat viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 125...135 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 metri.


Astfel, în intervalul precizat se vor înregistra „viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140.-145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre zero metri”, potrivit meteorologilor.

Fenomenele vor fi înregistrate în județele Caraş-Severin și Hunedoara, în zona de munte, la cota de peste 1.800 metri.

Întreaga țară este sub avertizări meteo cod portocaliu și galben de ninsori, viscol și vânt puternic, anunță meteorologii, luni. Avertizările sunt în vigoare timp de două zile.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri